Gävle, dagens utflyktsmål

    
Regnet stod som spön i backen när jag i morse stegade ut genom porten. Det blev en rask promenad under ett paraply upp till tunnelbanan. Några minuter senare var jag på Centralen och före halv nio satt jag på X2000 med en förbeställd frukost och Dagens Nyheter framför mig. En och en halv timmes resa och det regnade.
Jag hade hoppats på att det skulle sluta regna när tåget närmade sig Gävle, men icke.

Vad var det då som gjorde att jag just skulle till Gävle idag? Jo, här bor nämligen nu en av de elever (med familj) som gick på SvenskaSkolan i Beijing, då jag jobbade där. Och jag har sedan i våras i princip varit på väg hit, men det har bara inte blivit av. Idag var det i alla fall dags!
Jag möttes på stationen av mamma Maria som hade planerat en rundvandring i gamla Gävle för mig. Men i ösregnet tyckte ingen av oss att det kändes så lockande.
Det blev i stället en tur hem till familjen, lunch på stan, besök hos Axel i skolan, fika hemma med nybakade, jättegoda, muffins, prat och ännu mer prat. Det var verkligen jätteroligt att ses igen!
Och regnet fortsatte att vräka ner....så det blev ingen närmare titt på stan denna gång.


Hemma hos familjen A i deras mysiga och fina radhus.

Gävle är en liten stad, men kommer ändå på plats 13 vad gäller Sveriges tätorter, med ca. 71 000 invånare. Staden har varit en industriort med anor tillbaka till 1400 talet, men Idag är de flesta nerlagda. GEVALIA, kafferosteriet finns i alla fall kvar. ( Gävle heter Gevalia på latin)
Gävle har också en högskola och man räknar med att det finns omkring 14 000 studenter i stan.
Ja visst ja; Brynäs ishockeylag finns här liksom den omtalade julbocken som varje jul får sätta till livet. Den brukar eldas upp.....


Stadsparken

Timmarna försvinner fort när man har trevligt och så även idag och fram på sena eftermiddagen skulle jag ta tåget tillbaka till Stockholm.
Och just som jag skulle åka slutade det att regna.....
Tack för en jättemysig dag!!!!


Gävle station och i bakgrunden Sjömanskyrkan.