Eftertanke

    
I natt kom regnet. Det vräkte ner både när jag gick till skolan vid 8 tiden och när jag gick hem strax efter 10. (Ett  lagom arbetspass, för en pensionär en vanlig onsdag.)
Eftersom det fortsatte att regna stora delar av dagen så tog jag nya tag i rensandet här hemma, både i ett par skåp och bland fotona på datorn. Behövligt!
Funderade ett tag på det samtal jag hade med en väninna i går, som också är pensionär. Hon tyckte att det i stort sett räckte med en planerad aktivitet/dag. Givetvis med utrymme därutöver för spontana händelser.
Det ligger något i det. Visst gör det?  ( Nu räknar jag inte att handla, laga mat, tvätta .....)

Idag hade jag absolut ingen lust för aktiviteter utomhus utan tänkte vänta ut regnet. För "efter regn kommer solsken" och så blev det givetvis idag också. Så framåt 17 tiden klarnade det upp och jag var redo för att möta ett Söder i sol.
Jag hade inga direkta planer utan tog en promenad längs Götgatan ner till Slussen och sedan hem igen. Längs den här sträckan finns många mysiga butiker och jag gillar att ganska planlöst gå i och ur butiker bara för att titta och få inspiration.
Ett lite längre stopp blev det inne i affärerna Filippa K, Granit och Designtorget. Inga inköp!
På hemvägen blev jag ståendes en stund utanför Gunnarssons konditori. Klart jag ville köpa ett gott bröd! Men vilket?


Jag bestämde mig i alla fall för ett rustikt, franskt, levainbröd-

Nästa stopp blev på systembolaget. På lördag vigs Helen ( min ena dotter) ute i det fria, i skärgården vid havet, på en klippa. Och givetvis skall det firas med champagne där uppe på berget.På lördag skall vi fira!

Jag gick långsamt hemåt genom parken och funderade över tillvaron. Jag gör det ibland. Jag har det bra, väldigt bra på alla sätt och vis. Jag trivs med det liv jag lever och de möjligheter jag har/får och tar.
Jag är lyckligt lottad!

PS Tänker just nu på den hemska olyckan med alla omkomna ishockeyspelare och andra i Ryssland och allt annat elände i världen. Det gör mig ännu mer övertygad om att det är viktigt att leva sitt liv som man åtminstone tror att man vill. Och man kan ändra sig under "resans gång"; många gånger. För vad som är lycka idag kanske inte är det i morgon eller en annan dag..... Det finns inga svar!


Och regnet blev till solsken. I kväll, strax före 19, hemma hos oss fortsatte solen att lysa en stund till.
Åse

Du tar verkligen hand om dig själv och ditt liv. Det är som en mindre roman. Det är bra att stanna upp ibland och reflektera över saker och ting. Ofta tar man allt för självklart. Vad trevligt för er att komma på bröllop.

Lyckönska brudparet från mig.

Kram

Elisabeth i Åhus

Oh, vad mysigt med bröllop på lördag! Hälsa brudparet och önska dem LYCKA TILL! Jag håller tummarna för fint väder! Ser fram emot härliga bilder!

Åhuskramizar från

Elisabeth


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: