Vad händer en vanlig torsdag?

    
Dagen har som alla de andra, försvunnit i rekordfart. Klockan 6 ringde klockan och jag kan inte påstå att jag studsade upp. Förkylningen gör sig påmind. Men upp och i väg kom jag. En rask och uppfriskande promenad kan göra susen. Nåja, i morse var då inte luften så frisk, snarare tvärt om med luftföroreningar på 330. Bu Hao! Dåligt, på kinesiska.
Likaså kom jag hem framemot kvällningen. Det brukar vi ju göra, men idag flöt trafiken på bra och vi var hemma vid 18 tiden. Härligt!
Upp med skolryggsäckarna till lägenheten och sedan snabbt i väg.
Gode vännen Harm, "is back in Beijing" och givetvis ville både Anna och jag träffa honom. Hans fru Christina, också en mycket god vän till oss, kommer nästa vecka och skall då på nytt börja arbeta på Svenska Skolan. Jätteroligt!! ( Hon har tidigarr arbetat här i ett par år men har de senaste åren har tagit "rast" från Beijing och varit hemma i Trollhättan och arbetat.)
Vi träffas på restaurang First Floor och sitter ute och pratar.  Fler ansluter sig till vårt sällskap och skratten blir många.
Tänk att i Beijing kunna köpa svenskat snus, Generalsnus, fem askar för motsvarande 225 kr. Lär vara billigare än hemma i Sverige. Visst känns det något komiskt? Snus är inte vanligt utomlands.Alldeles bredvid där vi sitter på uteserveringen den 27/10 på kvällen utan att alls frys så finns flera ambulerande restauranger. Och vill man så går det bra att handla något och sedan sätta sig med en dryck på en annan restaurang och äta.
Undrar så hur ett sådant initiativ skulle tas emot hemma i Stockholm. Skall nog prova en gång för att se reaktionerna.


Mycket fisk och skaldjur finns i sortimentet och billigt är det och gott. Alldeles nygrillat dessutom!Nästa stopp för oss blev Union Grill i the Village för middag och nu hade sällskapet utökats till fem. Harm. Anna, jag plus Emma (Christinas dotter som arbetar i Beijing och hennes väninna Maria som tillfälligt praktiserar här


Harm och jag funderar över vad vi vill äta.

Och tursamt hade Harm ett par extra glasögon att låna ut. Armarna räcker inte alltid till.Ju mer vi är tillsammans....En jättetrevlig kväll och väldigt god mat. Anna , emma, Maria, Harm och jag.

Nöjda, med både dag och kväll, som inte alls blev sen, vandrade Anna och jag hemåt.
Jag är ledig i morgon och slakk nog ta mig en tur till IKEA. Där har de nu slutat att sälja svenska varor i affären och börjar lansera mer lokala mäeken. Men kanske finns det en undangömd tub med kaviar, lite Marabou choklad eller något annat svenskat att få tag på. Jag gör i alla fall ett försök....Åse

Träffade en väninna i dag som berättade att hon följer din blogg via länken från min sida. Hon tyckte det var spännande att se hur du lever och med vilken intensitet du går in för allt. Jag kan bara hålla med! kram.

Mikaela

Hittade din blogg av mest av en slump. Har läst länge nu om både Stockholm och Peking. Jättespännande och roligt.

Skönt med en blogg om inte skriver om mode, outfits och heminredning.

Jag tittar snart in igen.

Vill gärna läsa om vad som händer.

Och artikeln om Pekings luft var jättebra och inte alla svår att läsa. Du skrev så att man kunde förstå.

Åsa i Jönköping

Vilken mysig kväll i Beijing! Det brukar det ju bli i goda vänners lag! Längtar tillbaka lite då och då till alla de goda restaurangerna! ;-)

Så kul att Christina ska tillbaka! Hälsa alla så gott och ha det så bra!

Kram Åsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: