Utmaningarna fortsätter

    
Tåålamod, förståelse, humor och fantasiförmåga kan ta mig långt......

Fortsättning och slut på utmaning nummer 1.
I går kväll ringde alltså min mobil och en röst meddelade på kinesiska att min madrass skulle levereras idag klockan 11.30. Klockan 11 ringde mobilen och vad jag kunde förstå så var madrassen med bärare och bil i närheten. En kvart senare knackade det på dörren och MADRASSEN var här.
Denna utmaning avklarad!Utmaning nummer 2.
Jag är förkyld! Varför då inte försöka att lindra det hela genom lite medikamenter?
Ett besök på det lokala apoteket resulterade i ett par förpackningar med piller. En liten detalj är att bruksanvisningarna inte står på engelska. Men med hjälp av de ord jag kan på kinesiska i ämnet, blandat med ett tydligt kroppsspråk, tror jag att jag kom på hur dessa piller skulle tas. Det känns  i alla fall som om förkylningen redan är bättre. Mycket bättre!


Förpackningen närmast är bufferin; en blå tablett på kvällen(dämpande) och fyra gula tabletter skall tas under dagen, lite mer uppiggande. Den barkre förpackningen är en sorts te som skall vara välgörande. Så känns det också.

Utmaning nummer 3 är av ett helt annat slag, diverse frågor. Jag fick den av Sanna, som designat min blogg och jag antog den.Sanna är En härlig tjej på 20 år från Göteborg som är väldigt duktig på mycket men bl.a. på foto och bloggdesigner.

1. Varför började du blogga?
Jag skrev mitt första blogginlägg i september 2007 då jag arbetade och bodde i Peking. Det var tänkt som en dagbok så att jag skulle minnas allt fantastiskt ch spännande jag upplevt. Samtidigt kunde också mina döttrar och vänner på olika platser i världen följa mina äventyr.

2. Vilka bloggar jag följer?
Det är olika men jag är inte så intresserad av de s.k. unga kändisbloggarna som jag inte tycker tillför något alls.  Men jag tittar då och då in på bloggar, gärna skrivna av unga personer, som jag får tips om.
De bloggar jag ofta läser finns länkade från min blogg.
Men jag läser gärna "Vimmelmamman", Jonas Gardell, Carl Bildt och Mark Levengood.
Nu i Beijing är jag lite begränsad för jag kommer inte in på bloggspot. Den är blockad och kan bara nås via en VPN tunnel. Men jag har ingen.

3.Min favoritfärg?
Svaret måste nog bli blått i olika nyanser, men vitt och svart kommer nog som god tvåa.

4. Favoritfilm?
Oj det var svårt! Jag har nog flera, men "En officer och en gentleman" och "Maos last dancer" får det bli. När jag ser dessa gråter jag alltid en eller två skvättar.
Jag tycker också om "Sällskapsresan", den första av Lasse Åbergs filmer. Den skrattar jag alltid gott åt.
Vad gäller spänning så blir det Jagad (med Harrison Ford)

5. Vilket eller vilka länder jag vill besöka och varför?
Sydafrika; jag har aldrig varit där och är nyfiken på den skiftande naturen, djurlivet och landet i största allmänhet.
Antarktis och Påskön; att ta sig till dessa områden med båt, mest för naturupplevelserna .
Tanzania /Kenya; jag vill gärna åka på safari där i någon av de stora parkerna och bo ute på olika lodger för att se ett fantastiskt djurliv.
Och det finns många fler länder jag vill besöka. Listan kan nog bli oändlig....

Då var dagens utmaningar slut. Men å andra sidan så är livet i Beijing på många sätt alltid en viss utmaning.
Men det är fantastiskt roligt!
Kanske vill någon annan bloggläsare anta utmaningen? Välkomna!

Här i stan kan jag verkligen varje dag konstatera att jag gör eller lär mig minst 10 nya saker varje dag. Bra för hjärnan och humöret!
Mikaela

Vad bra att madrassen är levererad. Undrade hur det skulle gå. Jag kan verkligen förstå att utmaningarna är många i en stad som Peking. Det mesta måste vara väldigt annorlunda från det man är van vid från Sverige. Och det märks att du trivs bra med att vara tillbaka.

Förstår att det är full fart hela tiden.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: