Utmaning nummer ett!

    
Fredag och arbetsfri dag, härligt! Det var jätteskönt att sova ut och vila eftersom förkylningen nu står i full blom. Men nu kan det bara bli bättre.
Jag hade ett "måste" på min lista idag. Nåja, det var ett "måste" förenat med både nöje och en mindre utmaning.
Jag skulle till IKEA för att inhandla en tjock och mjuk madrass till mitt tills vidare boende hos Anna. (Anna har en alldeles utmörkt madrass som jag nu sovit på, men den är utlånad i tre veckor. Så lika bra att köpa en till.)
Och jag hade inte tänkt att släpa hem madrassen i en taxi utan skulle beställa "home delivery". För att vara säker på att få madrassen till rätt adress så gick jag ner till management för att få ett visitkort med exakta uppgifter om både adress, byggnad och trappuppgång. Annas kontaktperson var inte där så det blev en extra krydda att reda ut det på kinesiska. Men det gick!
Sedan in i en taxi till IKEA, för att där hitta rätt madrass.


Jodå, det såg likadant ut som tidigare.

Jag tyckte mig minnas var sängavdelningen var och styrde direkt kosan dit. Trots att det var förmiddag var det jättemycket folk som var här på rejäla inköpsrundor. Jag kände mig lite futtig som bara tänkt köpa en madrass.
Jag hittade madrassen, förklarade på torftig kinesiska att jag ville köpa den och i 120 cm bredd. So far so good!
Sedan kom jag till klurigheten. Jag såg att på den madrass som var för visning där fanns ett madrassöverdrag. kLart jag ville ha ett sådant. Men hur förklara. Efter ett tag hämtade den tålamodsfyllda expediten en engelsktalande kollega och det visade sig att skyddet redan satt på. Skönt!


Fyra fullastade, ihopkopplade vagnar förde detta par framför sig genom varuhuset.

För att mitt madrassinköp inte skulle kännas alltför torftigt köpte jag en söt, liten, klämlampa. Perfekt att ta med sig. Många hotellrum har urusla sänglampor och de är absolut inte gjorda för att tjänstgöra som läslampor.
Ett par temuggar hem till Anna slank också ner. Det blir aningens futtigt att dricka te i de små kaffekopparna. (Ärvda från Bosse och mig)

Jag tittade in i restaurangen, nästan lunchdags och slog till med en svensk räksmörgås och en kopp kaffe för behändiga 18 kr. Absolut mycket prisvärt och gott.


IKEAS jättestora restaurang. Här finns både svenska köttbullar med lingon och potatismos, lax, kinesisk mat och diverse svenska bakverk. Utbudet är gigantiskt! Men jag observerade nu att vin och ölrättigheterna var borta.....

Visst har julsakerna redan kommit fram! Hur svenskt som helst! Och i god tid som vanligt.

Även glöggen är framme!

Lite info om svensk jul för kineserna.Ryktesvägen har jag förstått att IKEA både här och annorstädes utomlands inte längre säljer svenska produkter.
Nu är det IKEA FOOD som gäller. Alltså lika bra att glömma Marabouchokladen, ostarna, polarkakorna och tunnbrödet
Kom i alla fall över ett restparti med Kalles kaviar. Inte illa det heller! Och Frödinges mandeltårta kommer numer från IKEA FOOD den också. Och någon princesstårta finns nog inte heller längre att köpa....


Så här ser det numer ut inne på matavdelningen.

Hur gick det då med min önskan att få madrassen hemskickad? Jo tack, jag har betalat 100 yuan (lika mycket i kr) och madrassen skall komma i morgon. Återstår att se!Barbro

Det skall bli roligt att få veta om madrassen kommer fram. Men det gör den nog.

IKEA i Peking är speciellt. Det är en upplevelse bara att var där. Håller helt med dig. Men jättetrist att så många varor försvunnit från sortimentet. Och inte längre kunna köpa Dajm.

Har själv bott i Peking i ett år och skrattar igenkännande när jag läser din blogg.Åse

Vad synd för er utlandssvenskar att IKEA har slutat med de svenska matvarorna. Kommer ihåg vad gott det var med en kanelbulle, på IKEA, när vi var i Kina. Hoppas att madrassen kommer fram i tid. kram

Åse

Vad tråkigt, för er utlandssvenskar, att IKEA har slutat med de svensa matvarorna. Kommer ihåg vad gott det smakade med en kanelbulle, på IKEA, då vi var i Kina för 5 år sedan. Hoppas madrassen kommer fram i tid så du får en skön nattsömn. Kram

Britta G

"Dina o Bosses" kaffekoppar smakade bra att fika ur. Tack! Nu kan det bli teadrickande vid nästa besök....

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: