Höst, absolut

    
Söndag eftermiddag, jag tittar på min "att göra lista" och konstaterar att jag utfört det jag planerat. I stort sett.
Men en sak har jag missat och det ordentligt. Fanns inte ens med på min lista. Jag skulle nämligen till min skrivkurs haft ett inlämningsjobb klart i morgon, en intervju på två A4 sidor. Inte en chans att hinna. Jag får göra den senare och har lärt mig att se upp bättre. Trist och jag grämer mig lite. Får gå direkt på nästa uppgift i stället som är att skriva en artikel. Det ska bli spännande! Kommer definitivt att ta något från Beijing eller Kina att skriva om.

Har kännt mig lite "hängig" idag och inte haft så mycket mer än styrfart. Gått här hemma och plockat, renast balkongen från överblommande växter och funderat på hur det kommer att bli med "back to work in Beijing" igen. Hur skall det bli  att lämna Max, Liv och Helen med familjer och alla vänner?  Jag vill ju det här, men fundera kan jag ju göra ändå. Å andra sidan är fyra och en halv månad inte särskilt lång tid. ( Åker direkt till Thailand efter Beijing. Lite jobb väntar där också.)
Bosse och jag styrde oss i alla fall ut i den krispiga höstluften. Vet att den luft jag kommer att möta i Beijing sällan är krispig. Den är oftast mer åt det klibbiga och svårt- att- andas hållet.
Vi tog en runda längs östra Södermalm och jag passade på lite extra att andas in de friska höstvindarna.


Vacker plantering på vår innergård.

Gamla Söderkåkar, riktiga oaser i storstan.


Ochmitt emot "Söderkåkarna" ligger betydligt större bostadshus.


Sofia Skola, lite drygt 100 år gammal och byggd för att ta emot mer än 2000 elever. När skolan var ny fanns det här 74 klassrum. Antalet klassrum är idag färre och likaså elevantalet. Sofia Skola är idag en F-9 skola med ca. 700 elever.  Skolan är renoverad, man började 1969 och arbetet med att göra skolan mer modern tog tid, 25 år. (Skolan nyinvigdes nämligen 1994.)


Sofia kyrka sedd från Nytorget.


Vackra höstblommor planterade på Nytorget. De lyser verkligen upp.


Det går också bra att välja en vacker bukett från blomsterhandlaren.

Just att sitta ute lockade inte idag. Här på Urban Deli, vid Nytorget, ( inneställe på Söder och ofta väldigt kändistätt)
är det nog första gången sedan i våras det funnits lediga bord på uteserveringen.

Gott om plats idag!

Skönt att komma hem och in i lägenhetens värme. Lite middagspyssel tillsammans med Bosse i köket och sedan slå sig ner i soffan och bara mysa. Tända mängder av ljus och bara vara.
Inser att jag har det ofantligt bra.
Och i morgon är det dan före avresedan. Men det är då det...Iris

Hälsa dem så gott i Beijing! Nu saknar jag dig och Bosse - hoppas jag ser er här på solkusten till våren, kram

Ulla

Skön höststämning från Stockholm och fina bilder.

Passa du på att andas frisk luft här hemma och samla gärna på dig ett lager som du kan använda vid behov.

Och du, tiden går fort. Det ska bli spännande att följa med både till Peking och till Thailand.

Stor kram

sɑɴɴɑs ʀυм

Sv; haha nej du är väl inte gammal Ditte :D Stavfel och särskrivningar har inte med åldern att göra har jag märkt, finns folk i min ålder, din ålder, min mammas ålder - alla åldrar - som skriver jätte kul. Jag hatar det. sticker i ögonen och ont i magen får jag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: