Grodperspektiv.

    
Lördag förmiddag och ABSOLUT HÖSTKÄNNING. Det är stundtals sol, blåsten nyper till i kinderna och jag inser så fort jag kommit utanför dörren att jag har för lite kläder på mig upptill. ( En långärmad t- shirt i bomull under min poncho var inte tillräckligt, även om jag vanligtvis är varm av mig.)
Jag insåg direkt jag stack näsan utanför huset att det inte skulle bli någon promenad ner på stan. Det finns gränser för hurtigheten. Tur att det finns bussar och t- bana alldeles i närheten. 
Bosse och jag hade stämt träff med delar av vår "kinafamilj" utanför NK. Denna "extended kinafamilj" är ganska stor och idag var vi alltså nio stycken, vuxna och barn, som träffades för några timmar.
I samlad trupp, mer eller mindre, strosade vi längs Biblioteksgatan bland alla märkesbutiker och för att hålla oss till samma spår passerade vi genom Sturegalllerian som vid denna tid på dagen, 12.30, kändes väldigt öde och tom på shoppande entusiaster. Ja, förutom oss då förstås.
Vi bestämde oss i alla fall för att ta rast på restaurang Grodan på Grev Turegatan, utomhus.  Här har vi suttit förr så det känns lite hemtamt.
Det blev som vanligt många skratt och stämningen var hög och tiden bara försvann, som vanligt i detta sammanhang. Jag tror ingen riktigt kände att det ens var kallt. Inte förrän vi reste ocss upp för att gå. Då kändes kroppen helt stel.


I stort sett alla fångades på bilden.  Jag, Bosse, Sussie, Harm, Christina, Erik, (skymtas) Axel och Christin.(Carro är fotograf och saknas.)


Lite ruggigt är det allt tycker Axel och Christina.

På vägen från Grodan såg vi en märklig händelse. Två bilar står parkerade, en Volvo och en BMW. Mellan dem så finns en liten lucka. Det kommer en SAAB kombi som framförs av en äldre herre med en dam i framsätet. Han försöker sig på att fickparkera och kör fram och tillbaka några gånger i hopp om att kunna trycka in sin bil mellan de andra.
Vi som ser det hela är förundrade. Föraren kör nämligen upprepade gånger på både Volvon och BMWn.
Harm som är Christinas man, ser vad som händer och går fram till föraren för att påtala det olämpliga i att köra på de redan parkerade bilarna. Damen i framsätet bara skrattar åt situationen.......
Både Harm och jag tar foton på händelsen för bevis och skriver lappar till ägarna av de påkörda bilarna där vi berättar vad som hänt och vem som kört på deras bilar.
Föraren till SAABEN lämnar glatt platsen, för han kom inte in i den lediga "luckan".
Hela historien besågs av ett antal personer längs gatan och jag hoppas innerligt att SAAB ägaren får stå till svars för sin nonchalans. Dagens goda gärning!


Katarina

Vad roligt att träffa er "extended Beijing family".

Vet ju att detta är goa vänner och att några saknades.

Vad gäller bilen som körde in i andra fordon så hoppas jag han får betala för sin vårdslöshet.

Klart ni gjorde dagens goda gärning.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: