Tid över.

    
Måndag! Uppe med tuppen. Tror nog knappast ens han var uppe före sex denna morgon.
Var beredd på en lång dags färd mot natt eftersom jag skulle övervaka ett TISUS test på Svenska Skolan tillsammans med ett par kollegor. (TISUS är ett test i svenska med flera delmoment för de som inte har svensk studentexamen och vill bli behöriga i svenska för att studera vid ett svenskat universitet.Så föreskrifterna hur teste går till är noggranna))
Testet skulle börja 14.30 och vara avslutat vid 20.30 tiden och endast en 15 minuters paus däremellan. All info utskickad till studenterna i god tid.
Idag skulle sju kinesiska studenter gjort testet, men endast tre kom. Och det gjorde de redan strax efter 8 på morgonen. Puh!
På en förfrågan om varför de kom så tidigt blev den korta vesonen av svaret, " I Uppsala gjorde vi testet klockan 9 på morgonen". Vad göra??????
Kommunikation är inte alltid enkelt! Och absolut inte i Kina. Här betyder tid något mer ungefärligt än det gör i Sverige. Kan vara bra att veta! Orden har liksom inte samma betydelse.
Studenterna fick vänta för det var ju inga lärare som kunde övervaka testet vid denna tidpunkt. Men de fick börja ett par timmar tidigare än de skulle enligt schemat.
Hur som helst för att göra en lång historia kort, så behövde jag inte vara vakt på dagens test.
I morgon tar vi nya tag med en grupp svenska gymnasieungdomar som studerar här. Då får vi se när de kommer för att göra testet.
Men sagd tid är fortfarande 14.30.

Alltså lite tid över! Anna och jag tog taxi hem redan 16.30 och döm om vår förvåning då vi var inne i stan på 35 minuter.
FANTASTISKT! Kändes nästan som om myndigheterna stängt av motorvägen för att vi var på väg. Detta händer ofta när höga politiker eller andra kändisar anländer till Beijing. Så vi låtsades. Inget fel på vår fantasi!
Hur utnyttja denna extra lediga tid? Jo, hem och planera ett tag och sedan midddag på restaurang  First floor, där de har halva priset på mat varje måndag. Vi slog runt på krispiga och goda vårrullar och delade på en portion med tre oxfilébitar i svartpepparsås som serverade med frästa grönsaker och rosmarinpotatis+ potatismos. ( Vi ville ha både och...) Till detta ett gott öl, Stella Artois.
Så perfekt och mysigt, en helt vanlig måndagkväll i Beijing.
Nu väntar John Blund på både mig och förkylningen, som för övrigt  är mycket bättre.
Och i morgon kommer vännen och blivande kollegan från Trollhättan, Christina, hit. Fantastiskt!!! Välkommen!! Jag längtar! (Christina arbetade här när jag kom till Beijing i januari 2007)
Och nu.... Här är det "Gamla Gänget" men med saknad av flera förstås.......
Kram till alla andra där i världen ni befinner er. Jag tänker på er!


Huset där jag bor, hos Anna, 16 trappor upp. (Bron leder över gatan och det ligger en skola på båda sidor om gatan så eleverna kan passera mellan byggnaderna på bron.)

Moa

Det märks att du tycker om att vara i Peking. Den staden har nog blivit en del av dig.

Jätteroligt att läsa dina betraktelser. Så mycket värme och humor.

Iris

Krama dem, A och C från mig. Och du ska ha den varmaste kramen!

Mattias

Åh vad jag tycker det är kul att följa ditt äventyr.Jag längtar oxå tillbaka men än är jag inte mogen. Vill du vara jätte snäll och ge lilla Anna en kram från mig.

Kram till er alla. Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: