Svenska Skolan! Jättetrevlig att vara tillbaka!

    
Det vackra vädret har hållt i sig hela dagen och det har varit en ren njutninga att vara rastvakt utomhus. Tänk vad skönt att låta solen värma sig fastän det är mot slutet av oktober.
I morse var det ganska kyligt, inte mer än +3, men solen värmde skönt redan vid 10 tiden och temperaturen visade på+14. Ingen sommarvärme, men fullt acceptabelt.
Snart har jag varit här i två veckor och både dagarna och tiden skenar iväg. Jag har verkligen blivit välkomnad både av elever, föräldrar, rektor Mona och kollegor. Det känns knappast som om jag varit borta från SSB i 15 månader.
Arbetet i klassen är jätteroligt och jag trivs så bra med eleverna i klassen, 11 stycken i en 3,4,6a.
Visserligen blir det blir långa dagar för resorna tar tid och mycket jobb görs på skolan. Jag går hemifrån i sällskap med Anna och Marjo klockan 7, skolbussen går 07.15 och jag är vanligtvis hemma igen 11- 12 timmar senare. Ibland ännu senare om trafiken är ogynnsam, vilket det absolut kan vara vissa dagar.
Men jag tycker jättemycket om att vara här och vem vet, kanske är det sista vistelsen här på länge. Men kanske ändå inte?
Jag håller också på att fräscha upp kinesiskan och tar de tillfällen jag kan få att öva. För säkerhets skull bara!


Motorvägen i morse, på väg mot skolan. Långa bilköer börjar 15-20 km från stan.

Bussen har lämnat motorvägen och det är ca.7 km kvar till skolan, som ligger öster om flygplatsen.

Pilarna är fortfarande gröna och jag undrar i största allmänhet, hur träden kan vara så gröna och alla blommor som finns planterade är så vackra när luften är som den är. Lite märkligt?

I närheten av Svenska Skolan finns också flera internationella skolor och eleverna hämtas ofta med skolbussar på mornarna. Även många av Svenska Skolans elever hämtas upp vid lite olika hållplatser i närheten av de områden de bor.


Barn som väntar på sin skolbuss. ( Inte till SSB, Svenska Skolan Beijing)

Att börja morgonen med en lugn och skön lässtund känns härligt!

Sköna soffor inbjuder till en mysig läsestund i början av dagen. Flitens lampa lyser över klassen.

Sitter i skrivandets stund och njuter av alla ljus jag ser utanför fönstret och låter tankarna fladdra iväg. Skönt och avkopplande.
Jag skall avsluta dagen/kvällen med att läsa lite ur boken jag lånade på bokcirkeln, "Hejdå ekorrhjulet",människor som går mot strömmen.
Och kanske är jag också en sådan? Och kanske får jag svar i boken. Eller åtminstone en fingervisning....


Storstadsutsikt! Och det är klart!

Anonym

Vad kul att se bilden från "vår"korridor! Hur används salarna nu? Är det tomt på övre våningen? Är bibliteket igång? Skönt att luften är bättre! Sköt om dej!

Britta G

Så roligt att få uppleva resvägen till skolan igen!

Känner igen mig i beskrivningen m start kl.07.15 i "korsvägen". Härligt att se pilarna fortf gröna o fräscha! Jag har också tänkt på det där m grönskan o luften??Trevligt att du är "inneboende" hos Anna tycker jag.

Kram till er båda från ett soligt m höstlikt Malmö.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: