Stugsittardag med tepanyaki

    
Dålig luft idag igen! Inte bara dålig, utan den är farlig för hälsan också. Värden på över 300, pust. Minsann inte vad jag hoppats på idag. Är det helg och ledigt, så vill jag ha SOL, BLÅ HIMMEL och KLAR LUFT. Men det blir minsann inte alltid som man tänkt sig.
Dagen började bra ändå. Jag blev serverad en härlig "hotellfrukost" och jag kunde genast bortse från den dåliga luftkvalitén.
Frukosten fick mig på bra humör. Tända ljus och klassisk musik ackompangerade det hela.

Så gott!! Bara att sätta sig till dukat frukostbord!

I och för sig hade jag då inga svårigheter att fördriva dagen och kände inget behov av att gå ut. För den friska luften infann sig inte på hela dagen. Men jag sysslade med annat, inom lägenhetens stängda dörrar;
Jag letade fakta till artikeln som jag skall skriva och jag hann börja på den, jag rättade elevernas diagnoser i svenska och grovplanerade veckan i skolan.
Och mellan varven hann jag med lite annat;bl.a. skriva mail, läsa min bok och titta ut på balkongen för att se vad som var på gång. Och kanske hade luften blivit bättre????  Jag hoppades!


I stället för att se klar himmel fick jag vila mina ögon på ett brudpar. Och det gick bra det också.

Dagen bara försvann utan att det hänt så mycket. Egentligen ingenting alls.
Skönt att ha kommit till insikten att det är livskvalitét att bara vara. Helt förutsättningslöst!

Dagen försvann och övergick så smått i kväll. Middag på tepanyakirestaurangen Tairyo. ( Man beställer mat som sedan tillagas av en kock på ett stekbord och man ser hela processen)
På Tairyo kan man beställa hur mycket mat som helst; skaldjur, fisk, kött , sushi, lax, grönsaker m.m. m.m. öl, vin, sake, juicer, läsk och vatten ingår. Och ALLT till priset av 180kr/person. Helt fantastiskt!!!

Stora räkor på gång. Absolut en av mina favoriträtter.


Förväntansfulla och hungriga gäster!


Mer skaldjur!!!!

Tyvärr fick vi inte de flamberade bananerna med glass. Just vid vårt stekbord fanns ingen fläkt, så bananerna och glassen serverades utan flambering. Lite trist, men inget vi kunde göra åt det och bananerna och glassen smakade bra ändå.

Här på Taiyro är det alltid fullbokat och man måste beställa bord minst en dag i förväg. Det är två "sittningar " per kväll fredag, lördag och söndag och det känns lite stressande att "äta på tid".
Men om man bortser från den ibland stimmiga omgivningen och njuter av maten "här och nu" så är det en kulinarisk upplevelse att äta här. Och roligt!!!!

Emma

Åh, teppanyaki är så gott, speciellt på Tairyo! Det är man värd efter en lång vecka! Tack för en trevlig lunch på fredag och jag hoppas att skrivandet går bra :)

Anonym

Anonym

Helen Wennerholm

Hoppas att luften snart blir bättre, jag menar nu när du är där bara en begränsad tid! Låter och ser härligt ut med tepanyaki, inte utan att man längtar tillbaka...njut på! Kram

sɑɴɴɑs ʀυм

Åh Tepanyaki, så himla gott och rolig upplevelse tycker jag :DJag har utmanat dig på min blogg (;


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: