Usch, var är solen?

    
Söndag! Enligt Annas app på telefonen skulle det vara strålande sol idag och +20 grader varmt. Något fel blev det. Om det nu var på appen vet jag inte. Men vädret är inte vackert. AQI; air quality index har varit upp emot 400 under dagen och solen har då inte lyckats tränga igenom de täta, smutsiga, molnen.


Dagens väder nu klockan 16 och det har sett likadant hela dagen.

Jag hade sett fram emot en promenad runt sjöarna, sitta och njuta i solen med en kopp kaffe och senare äta en lunch utomhus, kanske på Pass By Bar.
Och vad blev det av denna tanke?
Givetvis blev det till att tänka i andra banor.
Bestämde mig för en tur ner till Pärlmarknaden för att i första hand hämta upp några pärlarmband som jag beställt.
Att åka tunnelbana är smidigt, billigt och gå fort men ofta är den mer än överfylld. Idag gick det tursamt nog att få sittplats både dit och hem. Kanske beror det på min höga ålder? Jag blir ofta erbjuden sittplats av någon vänlig medresenär. Så jag ser nog lite skröpplig ut.
Uträttade snabbt mina ärenden hos smyckesmannen Joey i Nya Huset och tog sedan för skoj skull en tur upp till "Mulberrybutiken" och Mrs King som säljer jättefina väskor, plånböcker och andra lädervaror från Mulberry, Marc Jacobs m.m.
Kunde inte motstå ett fint skinnfodral  till min dator. Visst blev jag sugen på att köpa ytterligare ett par handväskor, men NEJ.....
Och min nya kamera fick också ett fodral. Den var i stort behov av det. Hitintills har den transporterats i en vanlig papperspåse inuti min skolryggsäck.

Är det något som jag inte kommer att behöva köpa mer i mitt liv så är det handväskor och kinesiska lyktor.
Men behöver? Man kan ju handla ändå.  Tror nog jag passerat det stadiet, åtminstone delvis.


Pärlhalsbandet närmast, i vackra höstfärger, fick jag i present av Joey. I övrigt ett par av armbanden jag beställt samt datorväska/fodral från Mulberry och nytt "hus" till kameran.

Funderade ett tag på att ta taxi hem,men bestämde mig för tunnelbanan . Är säker på att det gick snabbast!
Och passade också på att ladda på mitt "busskort" med 50 yuan. Det räcker för många resor.
(Att åka buss kostar med busskort ca 50 mao/ca 50 öre och tunnelbanan kostar 2yuan/2kr. Där ges ingen rabatt med koretet.)
Barbro

Trist att du inte fick din promenad vid Huhai och lunchen på Pass By Bar. Men det blir kanske nästa helg?

Känns som om du använt dagen bra och shoppingen såg ut att vara lyckad.

Allt var jättefint och jag tror att har fler smycken.

Skönt för kamera och dator att få nya "hus".

Önskar dig en mysig kväll.

Kram

Iris

Jag behöver några nya väskor och vackra smycken - så nu planerar vi en resa till staden till sommaren 2012:) Kram till dig och de andra i Beijing som jag saknar!

Britta G

Inte kul m vädret.....tur att det finns shopping att trösta sig med. Fina saker du inhandlat.

Hur funkar madrassen?? Bra hoppas jag.

Kram f Orust

Anonym

Klassen skötte sig utmärkt i fredags! Sååå härliga elever!

Precis som du säger blir shoppingen inte lika intensiv nuförtiden, har nog "shoppat av mig" efter mina snart 4 1/2 år i Beijing. Men visst är det kul med något nytt då och då, ska nämligen snart bestämma mig för en ny Mullberryväska.

Ha en fin jobbvecka!

jǐn bào

Elisabeth

sɑɴɴɑs ʀυм

NEEEE FYFAN VAD JAG BLIR AVUNDSJUK (ursäkta mitt språk)

Väskan är ju heelt fantastisk. Vad går en sån på? Åh, jag är så avundsjuk så att jag bara vill lägga mig ner och dö nu ju ):

Åse

Det är tur att det finns shopping inomhus när nu vädret är så bedrövligt. Tur att du inte ska stanna där så länge. Läste i dag i tidningen hur förorenad beijingluften är...och inte lär den bli bättre. kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: