Puh!

    
Dagen har liksom passerat revy på ett spännande sätt. Den bara försvann! Jag vaknade, visserligen trött efter gårdagens upplevelser på Mamma Mia, men med ett leende på läpparna. Det var helheten i gårdagens upplevelse som gav "det lilla extra".
Skoldagarna hinner knappast börja förrän de plötsligt är slut Jag har roligt hela tiden och trivs jättebra med elevgruppen, en 3,4,6a och med mina arbetskamrater.
Men visst blir dagarna ibland långa och särskilt onsdagarna. (Då har vi undervisning i kompletterande svenska mellan 16.30  och 18.00 för elever som inte går på Svenska Skolan.)
Åkte hemifrån klockan 07 i morse och var hemma igen strax före klockan 20 i kväll. Inte så mycket ork kvar. Dessutom blev luften markant sämre under dagen och nu i kväll visade värdena en bra bit över 300, alltså mycket farligt för hälsan att var ute. Käckt då att sitta i trafikköer med en taxichaufför som vill vädra. Puh!
Trafiken var bedrövlig och det tog oss nästan två timmar att ta sig med taxi de dryga två milen in till stan. Puh igen!
Men varför klaga? antar att det är som jag lärde mig av en mycket klok man som bott länge i Kina " Ditte, det är bara att gilla läget". Det är faktiskt det bästa råd jag fått. Och det fungerar. Det är ingen idé att hetsa upp sig över saker jag inte allls kan påverka.


Tung trafik och tung luft.

Väl hemma bestämde jag mig för att gå till en av de italienska restaurangerna tvärs över gatan och ta hem mat. Jodå, man kan ringa och beställa hem mat också, men jag var ju ändå utanför, så jag kunde bära hem maten själv.
Jag beställler, blir serverad ett glas vatten, blir ombedd att slå mig ner och vänta. Jag passar på att betala. Är hungrig och trött och vill bara hem.
Är glad över att jag inte planerat in något i kväll.

Blir ompysslad här i baren då jag väntar på min mat.


Här lagas maten.

Jag traskade hem med min mat; canelloni med grönsaker , tomatsås och mozzarellla samt en fräsch sallad till.
Hungrig och trött, men kände att jag återkom till verkligheten och den dåliga luften då jag ätit klart.
Kändes bra att bara pusta en stund i soffan, blogga och sedan invänta Johan B. Lunds ankomst. Och idag var han inte försenad!
Britta G

Vilken dag! men visst e det roligt att tiden går fort o man har fullt upp! Passar dig precis!

Hoppas du sov gott o samlade kraft till morgondagen.

Kram

Anonym

Kul att du är tillbaka!

Visst är det skönt och lite lyxigt att bara gå eller ringa och beställa mat som sedan levereras. Dessutom till ett billigt pris.

Hoppas luften snart blir bättre igen.

Kramar

Iris

Hoppas luften är blir bättre!

Kram

Annmari

Tufft med långa köer och tung luft - det är bara att gilla läget som sagt, kan tänka mig gnotcchin på restaurangen minns att den var god:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: