Hotell Anna

    
Söndag den 23/10-2011
Idag på förmiddagen bytte jag "hotell", från Hotell Mona- Ayi till Hotell Anna.
Det är lite spännande att ha och få möjlighet att prova olika boenden under tiden jag är i Beijing. Jag vill ju inte att mina vänner skall tröttna på mig och därför kan det vara bra att byta hotell lite då och då. För att min packning inte skulle bli alltför omfongsrik, så lämnade jag kvar mina sommarkläder, thailandskläderna, på hotell Mona-Ayi.
Vädret på morgonen, luftkvalitén, var jättedålig med ett värde på 435 klockan nio på morgonen. Värden som var mer än mycket farliga. Själva mätningsskalan går till 500.
Någon uteaktivitet kändes inte alls lockande.


Husen bakom parken syns knappast.

Och så här kan det se ut när luftvärdena är bra, alltså runt 40. Fotot är taget klockan 06.45 den 12/10. Vilken skillnad!

En härlig morgon!

Taxi till hotell Anna, uppackning och sedan satte jag i gång med min artikel till skrivarkursen. Kändes särskilt inspirerande att skriva om Beijings dåliga luftkvalité. Men det regnade en skvätt mitt på dagen och se, liksom i en trollformel förvandlades de dåliga luftvärdena till något bra. Klockan 13 var värdet 70! Hurraaa!!!


Skrivarjobb på gång.

Jag ville bli klar med artikeln så någon promenad hann jag inte med. Däremot ville jag förstås gärna äta middag på den belgiska restaurangen Morell´s tillsammans med Anna och Marjo, en kollega.
Trevligt, gott och mysigt! Jag slog till på musslor och frites. Tror inte jag ätit det sedan 2007 så nu var det absolut dags igen. Lika gott som jag mindes att det var.


Anna och Marjo valde kött.
I övrigt blev det en mysig hemmakväll och mentalt förberedande av kommande arbetsvecka. Och jag hann klart med artikeln. Skall bara läsa korrektur på den i morgon, innan jag skickar in den. Gissa om jag är nöjd med mig själv. Och ett stort TACK till Emma L, som på vårt lunchmöte i fredags hjälpte mig med fakta och begrepp.


Hotell Annas vardagsrum, där jag nu har min boplats.


Fantastisk utsikt i kväll när luften är klar.

Klart att jag saknar de "mina" hemma; Max, Bosse, Liv och Helen men vi är tillsammans i tankarna.
Och här kommer veckans Max från Uppsala till Beijing.

Vilken charmkille!sɑɴɴɑs ʀυм

Åh vad kul :D

Karolina

Bästa hotellet i staden!!!

Iris

Krama hotellägarinnan från mig! Och tack för ett gott skratt i morse (mailet som du skickade).

Hälsningar och kramar från oss båda i Fuengirola till dig

Åse

Vilken lycka att ha så gästvänliga vänner. Det ser jättemysigt ut hos Anna....men vädret i Beijing verkar nyckfullt.

kram

sannas rum

Sv; Njaa, det är en månad kvar till London faktiskt (:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: