Överraskningar

    
Att jag inte alltid har på mig mina glasögon kan ställa till det. Vet inte hur ofta jag varje dag letar efter dem. I och för sig har jag flear par, så jag skulle kunna sprida ut dem i lägenheten för att slippa ägna tid åt att leta.
Jag har ett par ställen där de oftast lägger av mig dem, men ibland ringer telefonen eller jag skall göra något och då åker de av i farten och kan lämnas precis var som helst.
I Beijing så fick jag av en elev ett fint band i pärlor där glasögonen skulle fästas och sedan hade jag bandet runt halsen hela dagen och det var både tydligt och väl synligt för alla var jag hade glasögonen. Och det fungerade jättebra.
Här fungerar det så då jag jobbar.
Annat är det hemma! Och det är rent slöseri med tid att leta. Och inte bara min tid. Bosse ägnar också tid åt att leta glasögon och andra som kommer på besök.
I går letade jag och letade. Tog även en titt in i kylskåpet. Vi bokstavligen dammsög huset. Inga glasögon. Jodå, jag har andra par, men inte de jag letade efter. Telefonen ringde, jag gick in i sovrummet och pratade och tittade samtidigt ut genom fönstret. Och vad hittade jag? Glasögonen! Överraskande!

Tittar ut  och ser glasögonen bakom gardinen.  

Bosse har pysslat i köket och jag vilar mig i form i soffan. Plötsligt står denna överraskning framför mig.

Champagne och lantchips som är täckta med en "röra" av creme fraiche, rivet citronskal och peppar, överst rökor och dill. Jättegott! Förslag från morgon tv.

Även middagen blev en överraskning från maken.


Kycklingfilé stekt i ugn med västerbottenost och soltorkade tomater. En lätt sås gjord på limesås, tomatsallad och färsk pasta serverades till.
Jag tycker verkligen om att bli överraskad!

Åse

Vilken make!!!! Tror jag ska be min att läsa detta blogginlägget! Kram

T H E F L I N T G I R L

Vilken fantastisk blogg!

Man blir överlycklig av när man bläddrar genom arkivet.

Underbart med ås mycket foton.Trevlig helg och varma kramar!

Susanne

Det där med snodd i alla dina glasögon kunde vara bra och tidsbesparande. Tillhör en av vännerna som letat glasögon mer än en gång.

Och vad mysigt att bli överraskad en fredag kväll med god mat och dryck av Bosse. Säg till när jag kan komma.

Kramar

Kommer gärna och hjälper dig packa till Beijingresan.

Anna G nu i Taiwan : )

Lantchips, cremefraice, lime...en massa saker jag älskar, så gott!

Syns snart.....

kramis


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: