Beijing! (Peking!)

    
Tack för härliga kommentarer! Jätteroligt att läsa dem!
Nu är jag alltså här. Lite som att komma hem på något sätt. Beijing var ju vårt hem i tre och ett halvt år och efter hemflytten i juni 2010 så har jag varit tillbaka två gånger och då på semester. Så visst lockar Beijing. På många sätt!
Nu är det inte SEMESTER, utan jobb som gäller och det redan från idag.

Air China flög hit på under åtta timmar och det kändes på turbulensen att det var hård medvind som bidrog till detta.
Jag hade hoppats på klar himmel och luft i Beijing, för ett tag i den tidiga morgonstunden, över inre Mongoliet, var det riktigt vackert och såg hoppfullt ut.
(Beijing ligger tidsmässigt, sommartid, 6 timmar före Sverige. Så när jag landade var klockan hemma i Sverige inte mer än strax efter 3, på natten.)Men när vi var på väg ner genom molnen förstod jag att luften var ohälsosam. Ingen sikt alls och ungefär som att färdas i en tung, klibbig, grå, massa.

Från det att vi landat tog det 35 minuter totalt att passera "immigration", ta tåget till bagagebandet, vänta på väska, och komma ut i ankomsthallen. Effektivt så det förslår!
Jag blev mött av skolans chaufför, Mabin och körd direkt till skolan. Den kvalmiga luften låg som ett våtvarmt omslag runt mig och jag kände att svetten både rann uppåt och neråt samtidigt. Och ingen dusch i sikte!
Var det möjligt att jag glömt bort att det kunde vara så här.....

Kaffe, lite "kattvätt" och sedan dags för planering med rektor och arbeskamrater, för i morgon börjar jag jobba med eleverna.
Måste tillstå att jag vid några tillfällen förlorade focus på detaljerna. Men med tanke på att jag sovit tre timmar på vägen hit och att min inre klocka var inställd på arla morgonstund, så var jag nöjd att ögonlocken inte bara föll igen och att jag skulle somna.
Lunch och under tiden mer planering, men vid 15 tiden gav jag upp och blev skjutsad in till stan och mitt boende den här första veckan.


Huvudentrén på Svenska Skolan Beijing. Här finns både förskola och skola för elever upp till skolår 6. Skolan ligger ca 13 km väster om flygplatsen och 24km från den delen av stan där flera lärare och jag själv bor. bor. ( Vid Worker´s Stadium, Sanltun, Andra ringvägen)

Att det är dålig luft syns tydligt här.

Klockan är 15.30 och solen orkar knappast ta sig igenom de tjocka och förorenade molnen.


Utsikten, om det idag kan kallas så, klockan 16, från lägenheten 16 trappor upp.

Att packa upp, organisera mig, bli bjuden god pastamiddag på italiensk restaurang, blogga, läsa mail, planera morgondagens lektioner, "skypa"; och ja så myckert mer orkar jag nog inte i kväll.
Natti, natti!


Utsikten igen, men nu är bilden tagen lite mer åt söder. Stålkonstruktionen till höger i bild skall bli ett mediacenter. När det blir klart, det vet ingen.Elisabeth i Beijing

Kul att du är i Beijing! Välkommen!

Jag jobbar fredagar, så nu blir vi arbetskamrater igen.

Jag & dottern hälsade på Torben och Celine ikväll, gott som vanligt. (Roland är i inre Mongoliet). Take 5 har ju flyttat så nu får de kanske lite finska gäster också, trots uteserveringsförbudet.

Hoppas att du får sova gott i natt.

Ses snart!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Cissi

Vad roligt att du är här! Trist med det usla vädret men i morgon kanske det blir bättre. Hoppas!

Förstår att det blev en rivstart för dig idag men nu är du i gång.

Stor kram

Iris

Usch för luften, men i Beijing är det ju så.

Krama mina "gamla". Och massa kramar till dig och dina kollegor (dvs till dem jag känner)

Lena

ja, nu är det bara att sätt igång igen. Jag hoppas att du kan sova inatt så att du kommer ifas med <Beijing-tiden. Usch, luften såg inte kul ut. men förhopningsvis kommer det lite höstvindar snart som blåser bort den dåliga luften. Häsla alla jag känner och sköt om dej! Alltså.. Jobba lagom! Lena PS. Drick en Mojjito för mej!! DS


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: