Varför inte ett tempelbesök?

    
På vår söndagspromenad passerade Anna och jag Dongyue Tempel, ett Daoisttempel (Taoisttempel) som ligger i närheten av där vi bor. Vi konstaterade båda två att vi många gånger bara gått förbi här utan att gå in och titta.
Så igår var det dags! Biljetter för det facila priset av 10 yuan (ca 10kr) inhandlades och in i templet klev vi.
Dongyuetemplet byggdes för 700 år sedan av Daoistmunkar och detta Daoisttempel är det tredje största i sitt slag i norra Kina. Själva ordet dáo på kinesiska betyder väg. Daoismen går ut på att visa människor den rätta vägen att gå. Efter konfucianismen och buddhismen är daoismen den största filosofin/religionen i Kina.
Daoismen vill mena att allt som finns har uppstått ur Dao.I Dongyue Templet visas delar av Kinas historia/sedvänjor från den här tiden i olika "avdelningar" och här offrade daoistmunkarna  till sina förfäder. och till Dongyue, som var en sorts Gud, ett högre väsen, men inte som i den kristna tron.


Fattiga bönder som ber för sina liv.


Den brusande storstaden kigger alldeles utanför temlpets murar. Här inne på området råder det ett stort lugn.


Mängder av röda lyckokort fanns på många ställen inom området. Och vi såg och förstod att man skulle gå ett varv runt dem....."Dao kan inte höras.
När det hörs är det inte Dao.
Dao kan inte ses.
När det ses är det inte Dao".

Iris

Där har jag gått runt många gånger - lugn oas i storstaden. Skönt att titta på dina bilder, saknar dig så Ditte, väntar på ert besök. Kram

Lena

Hej Ditte! Har med glädje läst din blogg även i dag. Den är som en spännande roman som jag alltid läser innan det är dags för sängen. Du har verkligen material, både underhållande texter och fantastiska bilder, till flera romaner eller kanske verklighetsberättelser. Vi pratade om att maila varandra. om du inte vet min mailadress så är den lenaaspman@hotmail.com. Många kramar till dig från Lena

Britta G

Så mycket kunskap du ger oss Ditte! Alltid lika roligt o lärorikt att läsa vad du skriver.

Och bilderna talar m än ord...ibland.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: