Va Va Voom

    
Språk och mat är alltid spännande! Man vet aldrig riktigt hur det blir. Men det brukar ordna sig.
Va Va Voom kan vara synomymt med en vietnamesisk restaurang i The Village; ett stort, luftigt och modernt shoppingcentrum med över 100 butiker och som ligger 10 minuters promenad från huset där jag bor.
Men ordet har också en betydelse i sig och inte bara en.....
På franska får ordet betydelsen av åk eller kör. Den engelska översättningen blir helt annorlunda för då då betyder "va va voom" mode. På hindi skulle samma ord få betydelsen åk. Men på vietnamesiska betyder "va va voom" något helt annat, nämligen; ät!
Och äta god vietnamesisk mat är vad jag har gjort i kväll, tillsammans med vänner, på just restaurang Va Va Voom.


Vietnamesiska vårrullar i mjukt "hölje" och här fyllda med stora räkor.  Väldans gott!


En friterad variant av vårrullarna med grönsaks-och-köttfyllning. Ett par fräscha dipsåser förgyllde det hela ytterligare.


Vi är hungriga och låter oss väl smaka av alla härligheter som kommer in.


Jättetrevligt och gott! Som vanligt blev det många skratt.

Kanske blev till och med kocken helt utmattad av att ha oss som gäster?Jag tror att sammanlagt tio rätter av varierat slag beställdes och vi rensade faten ganska bra. Jättegott! Och ett väldigt mysigt sätt för mig inleda helgledigheten. Nåja ledig? Inget arbete på skolan i morgon, men jag har en del jobbsysslor att ta itu med ändå. Och jag kan unna mig en sovmorgon. Det känns lyxigt!

För egen del hoppas jag på lika fint väder i helgen som denna torsdag bjudit på. Det har nästan känts som vår i luften. Inte illa för att vara den 11/11-2011 i morgon. Och vilket datum vad gäller siffror!
Cissi

Vad gott det låter med vietnamesik mat. De mjuka vårrullarna ser särskilt goda ut goda ut, men ni verkade vara nöjda med allt. Och kocken hann ni slita ut?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: