24 intensiva och omväxlande timmar.

    
Ibland uppstår här på något sätt speciella omständigheter och händelser. Det är en av de saker som gör att tillvaron här i Beijing aldrig hinner bli enahanda. Det är med andra ord omväxling på alla plan.
Omväxlingen kan bestå i att göra manikyr och pedikyr. Att sjunka ner i en fåtölj, koppla av och låta sig bli ompysslad i ettt par timmar. Skall man göra i ordning händer och fötter här, så vill det till att ha gott om tid. Här slarvas det inte.
Manikyr och pedikyr kan ta upp emot 90 minuter, innan allt är klart och naglarna torkat. Men vem vill ha bråttom när man blir ompysslad?Att det finns gott om stora bilar i Beijing stämmer absolut. Men denna lilla "söta", om man nu kan säga söt om en bil, var för mig en nyhet. Tre hjul och allt. I övrigt lät den som en symaskin. En elektrisk!


Nätt och smidig, med takboxen på plats. Och den har fyra dörrar!!!

I går kväll uppstod plötsligt ett frågetecken hos mig och min Mac Book Air.
Jag skriver mail och internet fungerar utmärkt. Plötsligt ser jag att "den lilla solfjädern" som visar om datorn är ansluten till ett w.f.  är alldeles grå. Hmmmm! Internet fungerar bra men "airporten", den del i datorn som letar w.f. fungerar inte. Det kommer upp ett meddelande som säger att det inte finns något airportkort installerat. Men det fanns ju nyss. Startar om datorn. Gör det ett par gånger. Ingen skillnad! Ringer ett par livlinor, både i Beijing och i Stockholm.
Ingen vet riktigt vad det kan vara för fel, internet fungerar ju. Ja, tänker jag; om airporten har dragit sin sista suck så kan inte datorn leta upp w.f. som är nya.
Ringer via Skype till Applesupporten i Sverige. Väntar tålmpdigt i telefonkön. Och jag väntar i 30 minuter!!!! För mig helt oacceptabelt, egentligen. Men!!! Jag vill veta var felet är.
Min hjälpande hand i andra ändan var inte till stor hjälp. Han meddelade att garantin på datorn gått ut och att jag skulle få betala 400kr för att få felet avhjälpt. Javisst, svarade jag. Men när jag så skulle ange postnummer, och det till min adress i Beijing, så sa hans dator STOPP. Det gick inte! Puh!!!
Jag skall inte trötta ut vare sig er läsare eller mig själv med fler detaljer.
Men hjälp gick inte att få från just hjälpavdelningen på Apple. Jag befann mig på fel ställe här på jorden.
Ilsket meddelade jag;  eftersom jag var i Beijing, Kina, så kunde jag få kvalificerad hjälp här. Sur som en citron avslutade jag samtalet.
Hur som helst fungerade ju datorn!

Att det är omväxlande här, var helst man befinner sig, är en sak som är helt säker och det oavsett tidpunkt. På väg till skolan i morse passerade vi ett vägarbete. Bara för bussar, bilar, mopedister och cyklister att se upp. Och det gjorde skolbussen!


Jaha!

På konferenstiden fick all personal bra info. och träning i hur man skall agera vid en brand. Vi tränade också med brandsläckare för att vara på den säkra sidan.

Här förevisas hur en pulversläckare hanteras.

Konferensen fortsatte och då fick vi prova "ögonmassage." Det var Miss Hong, skolans lärare i kinesiska, som visade oss hur ögonmassage går till.
I kinesiska skolor har eleverna ögonmassage varje dag i 20 minuter. Detta för att slappna av och att de trötta ögonen åter skall bli pigga. Kanske något för svenska skolor att ta efter? Jag tyckte det var jätteskönt!


Det är vissa punkter runt ögonen som skall masseras och hela massagen tar ca 10 minuter.


Vännen och kollegan Christina i full massage.

Det blev sammanfattningsvis en lååång, rolig och väldigt inspirarande dag. Jag gick till skolbussen klockan 07.00 i morse och var hemma klockan 19.00 i kväll. (Och med många nya tankar i huvudet.)
Givetvis blev då den väsentliga frågan; Var/vad äter vi ?
Anna och jag skulle äta tillsammans och vi enades ganska snart om att "Fyra kronors" blev bra.
Och visst blev det! ( Vi kallar restaurangen "Fyra Kronors" eftersom det för några år sedan var möjligt att äta en rätt här för endast 4kr. Priserna har visserlige gått upp, men man äter ledigt en måltid med tre rätter och dryck för ca 30 kr och då är det för två personer....)


En av kvällens rätter; gong bao jiding = kyckling i en speciell sås med jordnötter, gurka, morötter och purjo. Givetvis finns det rikligt med chili i rätten. ( Men den kan man plocka bort)

Ett dygn har gått och nu fungerar airporten på datorn alldeles utmärkt.
Undrar om någon tror attt det snart är första april?
Här vet man liksom aldrig i förväg vad som komma skall. Och tur är kanske det!!!
Men det är spännande och ger nya upplevlser varje dag.
Och det är ingen idé att hetsa upp sig. Bra för mig att träna på!!
sɑɴɴɑs ʀυм

åh, förstår att du skämmer bort dig med pedikyr och dylikt där borta. minns när vi var i thailand, massage varje dag ;P haha.åh, men vilken tur! vet du vad det var för fel eller "löste det sig bara"? (:ja verkligen, är väldigt glad att det löste sig, hade ofantlig tur och är väldigt tacksam (:

Monika

Vilka fina bilder!!! Det börjar bli riktigt kallt här hemma i Sverige. Julen börjar krypa fram och julskyltningen på NK är i full gång.Njut, njut, njut!Kram /Monika

Marie Leander

Haha, verkar som Christina inte riktigt vet var ögonen sitter:)

Det är klart att airporten inte fungerar när du kallar den airportlort, den blev väl förstås skitsur, det hade iallafall jag blivit om jag blivit kallad lort offentligt :)

Tur att det löste sig alldeles av sig själv till slut.

Kram på dig.

/Marie

YounHee

Vad skönt att det ordnade sig till slut för dig. Idag är man ju så beroende av nätet att man känner sig nästan handikappad när det inte fungerar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: