Fredag den 11/11-2011

    
Den 11/11-2011, är här i Kina och kanske även på andra platser i världen, ett lyckodatum. Många par gifter sig och siffrorna anses föra stor lycka och tur med sig. Det var likadant den 8/8-2008, när det var OS invigning i Beijing. Människor hade länge stått i kö för att kunna gifta sig just det datumet. Kanske är det inte lika hårt tryck på dagens datum då det gäller giftemål?
Får se vilken tur dagens datum har för just mig.

Ledig idag! Sovmorgon och en mysig frukost framför datorn. Inget jäkt alls! Tillbringade sedan ett par timmar med jobb och det var skönt att ordna sådant som inte riktigt hinns med på vardagarnas kvällar.
Förmiddagen var solig och fin men när jag så småningom blev klar för att ge mig ut i det fina vädret hade molnigheten tilltagit. Lite trist, men inget jag kan påverka.
Gick ner till "Tha Place" som var ganska dött denna fredag vid lunchtid. Jag kände mig väldigt ensam i det stora shoppingcentrat. Och i de fina märkesbutikerna var jag enda kunden.
Gick raskt ner på Starbuck´s och beställde en cappuchino och en "tunnbrödsrulle" med ceasarkycklingsallad.
Gott och säkert mycket närande!! Åtminstone vad gäller kaloriintaget.

The Place var nästan folktomt vid lunchtid idag.


Lite julkänsla på Starbuck´s.

Ritanparken, Ritan Gongyuan; Solgudens Altare; är en av mina närbelägna favoriter som anlades av en kejsare på 1500 talet. Just vid Solgudens Altare utförde kejsaren många av sina ritualer. I Beijing finns det mängder av stora, vackra, parker och dessa är som ett andra hem för många kineser, som är trångbodda och inte kan ha hemmet som en naturlig träffpunkt. Här i parkerna kan man vara fysiskt aktiv, sitta på en bänk och filosofera, sjunga för sig själv eller i kör, spela på sitt instrument, umgås med sina vänner, strosa runt, fiska i konstgjorda sjöar, måla, flyga drake eller inte göra något alls. Valet är upp till var och en.
På helgerna är aktiviteterna i parkerna som störst och alla är välkomna att vara med!
Idag var det lugnt i parken, som gjort för eftertanke, och jag njöt verkligen av att vara här och nu. Då och då stannade jag upp, satte mig på en bänk och lät tankarna fladdra i väg på nya upptäcksfärder.


Den norra ingången till Ritanparken.


Stoneboat café, en härlig bekantskap under alla årstider.


Den gamla, vackra, platanen som ger behaglig skugga under de varma månaderna.


Unga träd har föberetts för den kalla årstiden.


Självklart måste träd och buskar vattnas rejält även om det är höst.


Kanske är det öppen förskola på gång?Iris

Vackert! Ritanparken är en underbar plats att besöka - alla årstider. Mitt i stan! Kram

Anonym

Hej Ditte, kommer du ihåg personal festen vi hade i ritan park? Under bild 3 och 4 drack vi glögg och gick på tipspromenad =)

stor kram

emma

Annmari

Bästa parken! och vilka fina bilder Ditte !

kram

annmari

Elisabeth i Beijing

Ja du Emma, den personalfesten med bl. a. tipspromenad i Ritanparken var Åsa, Karolina och jag ansvariga för. Sedan promenerade vi till restaurangen, Golden Jaguar, vid the Place. Kommer du ihåg, Ditte? Mycket trevligt hade vi i alla fall! Är det fler som kommer ihåg den?

Kram

Elisabeth

Tessiluring

Hej Ditte, än en gång blir man så sjukt sugen på att besöka Beijing.

Jag närvarade tyvärr inte vid den omtalade personalfesten, hade inte börjat på SSB då. Men så mycket andra minnen jag har från den där parken.Trevlig Helg

Tessan

Åse

Det är riktigt så man längtar tillbaka till Beijing när man ser dina fina bilder. Kram

Åsa i Jönköping

Haha, jag minns den personalfesten väl! Minns även efterfesten några av oss hade på Swing och promenaden jag och Ninni hade dit medan alla andra tog taxi!

Härliga höstbilder från Beijing Ditte! Hoppas luften håller sig klar och fin ett tag nu!

Ha det gott!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: