Tålamod

    
Ibland kan det var nyttigt att träna upp tålamod. Idag har jag redan gjort det vid ett par tillfällen och det är bara strax efter lunchtid. Känns lovande!
På förmiddagen stegade jag iväg till den närbelägna posten, för att skicka två brev till Shanghai för en kollegas räkning.
På breven, i A4 format, fanns en tydlig adress skriven på engelska. Väl och bra med det. Skulle breven ha  skickats till Sverige eller till länder utanför Kina så hade det nog fungerat. Men icke för brev som skall skickas inom Kina.
En vänlig dam kom till min hjälp och vi började tillsammans göra en översättning till kinesiska. Vi var i stort sett klara med formaliteterna, då jag inte visste vad ordet "Emerald" hette på kinesiska. Detta var viktigt, för det var det ordet ingick i själva områdesadressen. Jag ringde ett par livlinor, men de kunde inte heller hjälpa till. Dessutom behövdes ett telefonnummer till brevens mottagare och det hade jag inte heller. Jaha!
Breven kom inte i väg.

Nästa tålamodsprövande händelse inträffade när jag gick in på hotell Holliday Inn för att kontrollera den bokning jag gjorde i början av veckan. Liv med familj kommer ju nästa torsdag.Den något trulige receptionisten slog i sin dator. Han tittade då och då upp på mig och fortsatte att leta.
En kinesisk kollega till mig hade gjort bokningen, så det var absolut inga språkliga hinder för att få den genomförd. Så rimligtvis borde den finnas. Men hur receptionisten än knappade på datorn så fanns inte bokningen.
Jag frågade mycket artigt hur detta kunde vara möjligt och hur det skulle tett sig om gästerna kommit till hotellet och att bokning och rum saknades.
Receptionisten verkade inte direkt bry sig om detta........
Nu har det hela löst sig ändå, förhoppningsvis.

När jag ändå var ute så passerade jag min skräddare för att lämna in tyg för att få en sval bomullsklänning och topp uppsydda. Passade också på att beställa ett par halvlånga linnebyxor, kan vara bra att ha i varmare trakter.
Jag tror i alla fall inte jag frestade på skräddarens tålamod. Jag beskrev hur mina plagg skulle se ut och han skissade glatt på.
Återstår på torsdag att se resultatet.Alldeles i mina omgivningar, som på så många andra ställen i Beijing, pågår många byggnadsarbeten,
Här är det inte alltid så att maskiner gör människors jobb.
Och för att att och hacka ut stora mängder jord för hand så krävs ju ett helt annat tålamod.....
Här krävs mycket tålamod!

Iris

Vi tänkte också bo på det hotellet vid vårt just nu på "planeringsstadiebesök" i juli-augusti. Kram

Åsa i Jönköping

Jag har bott där och det var jättebra!! Fräscht och bra städat! Och en god ätbar frukost som ingick i priset!

Tänker också bo där nästa gång... När det nu blir..

Njut av sällskapet av nära och kära!

Kram

Anita W

Men visst, det är ju här man kollar upp dig. Roligt att läsa Ditte!

" Tålamodsprövande" det lär ju dana karaktären. Jag jobbar ju på det här hemma, men då gäller det avloppsrör, väggmåln och dyl. . .Ha det och sköt om dig! kram Anita


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: