Shopping, hårfix och SWING

    
Shoppingdag! Redan strax efter 10 på förmiddagen satt jag i en taxi tillsammans med vännerna/arbetskamraterna Anna och Elisabeth på väg ner till södra Beijing och Päelmarknaden. Här mötte vi upp ytterligare arbetskamrater för en rejäl shoppingrunda.
Jag visade några av mina favoritbutiker, ett par mycket väl dolda, och jag tror alla var nöjda med dagens inköp.
För egen del så försökte jag titta på min lista över "saker som jag behöver". Nåja, allt är relativt.


Ett par converse, ett par sandaler i skinn till Thailand och ett par, i mitt tycke, jättesnygga skinnpumps. Med tanke på min krossade tå så köper jag gärna skor om de passar tån. Och alla tre paren gav utrymme för tån. Inte illa!


Läsglasögon med bågar för 250 kr, svårt att motstå. Och då ingick synundersökning. En liten söt, röd, portmonnä för småpengar och en lite större plånbok som också kan användas som  clutch (handväska utan rem) kunde jag inte riktigt motstå.

Uppe på plan fyra i Nya Huset slog jag ocksp till på ett par halsband med vackra pärlor. Kan alltid pigga upp!
En kollega provade lite ringar och det hände att någon fastnade. Tur att det finns diskmedel....Det var ett trött men glatt gäng som satte sig för att äta lunch på "Brown Door", som ligger mitt emot Pärlmarknaden.
Skönt att vila fötterna.
Och sedan var det dags för mig att åka hemåt. Jag skulle till min frisse och få någon form av ordning på håret.
Tack alla som var med för en rolig shoppinglördag!

Jag hade tid hos frissen klockan 16 och tre och en halv timme senare klev jag ut på gatan med en ny frisyr. Man måste våga prova lite nytt.
Jodå, jag har hår kvar!

Snabbt hem för att byta om för middag med Anna och ytterligare ett par arbetskamrater. Vietnamesiskt i kväll. Gott som vanligt!
Vidare för att möta upp vännerna  Christina och Harm på baren "First Floor". (Jodå, det är där vi ibland äter middag på måndagar eftersom det  då är halva priset på mat efter klockan 18.)
Sista stoppet för mig denna kväll blev på SWING.
Här var vi ett glatt gäng damer som stegade in och ställde oss längst fram vid scenen. Att vi kanske skymde sikten mot scenen för de som satt vid borden tog vi inte så stor hänsyn till. Vi var på första parkett, i princip på scenen.
Det filipinska bandet som spelat på SWING i många år är helt fantastiskt. Vilka musiker och vilken vokalist! Lätt att hänga med i många låtar. Stämningen var hög och inte bara bland oss.
När lördagkvällen så småningom började övergå till söndag, tackade jag för mig och promenerade hem i den kyliga novemberkvällen/natten.
Ännu en trevlig och innehållsrik dag!Iris

Du hittar alltid snygga skor! Och lunchen på restaurangen Brown Door , mums.

Avslutning på dagen förstår jag blev

trevlig - musiken och sällskapet. Kram

Elisabeth i Beijing

Tack själv för en givande shoppingtur med härliga inköp, många goa skratt & mumsig mat!

Hittade en del små julklappar till julfesten (sååå synd att du/ni inte kan komma). Men som sagt vi tar igen det vid ett senare tillfälle.

Idag blir det nog en härlig promenad vid Houhai!

Ha en fortsatt solig och fin helg!

Kramiz

Elisabeth

sannas rum

Jättefina grejer Ditte (:

Anonym

Hej Ditte,Hoppas att du mår bra!! Gud vilka snygga Christian L skor! Jag döööööör!!! Det kommer bli skitsnyggt till allt! Det är nästan så man skulle ta sig en tur till Beijing för det lär nästan vara billigare än vad skornas originalpris är. Otroligt, eller hur?Kramar /Monika


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: