På väg hem....

    
Nästan  lite vårkänning i luften och det gick lätt att andas. Inte så illa alls för att vara den 8/11. Det är i all fall ljust när jag går hemifrån klockan 07.00. Att sedan mörkret sänkt sig innan jag kom hem i kväll, är inte mycket att göra åt. Månen log i alla fall mot mig.EFter en middag på "Fyra kronors" med Anna så försökte jag med alla sinnen ta in kvällen i mitt hjärta.
Jag försökte känna stadens puls och hann även fundera över varför jag är så förtjust i Beijing.
Svaret kommer inte idag.
Men blotta känslan av att på något sätt befinna mig i en tillvaro/miljö som ställer krav och på samma gång är så fri från dem tror jag spelar en stor roll.
Om detta kan jag nog filosofera i timmar..... Och till vilken nytta?


På väg hem till Estoril. Här låg tidigare en restaurang i hörnan, The Olive, en restaurang med en mysig utomhusservering. Idag finns en mer exklusiv "cookshop" här.  Inte alls samma sak!


Står uppe på bron vid Estoril, huset där jag bor och ser västerut. Och visst är det en och annan bil som passerar.


"Mitt hus".


Det känns tryggt att att vaktande lejon utanför porten. Lejon i Kina symboliserar styrka och makt.
Och visst känns det bra att vara "hemma".

Och från Sverige och Uppsala har Max skickat en hösthälsning till mormor Ditte. Vilken charmör!! Och jag längtar så efter att Max med familj skall komma hit till Beijing.


En charmör av stora mått. Och jag avstår högst medvetet från att kommentera Max klädsel......Här är innehållet det viktigaste.
Anonym

Låter som du trivs bra vilket ju är härligt....jag delar din känsla för Beijing, tycker inte att BKK på något sätt kan mäta sig med den.....kanske möjligtvis är luften bättre här...men charmen, människorna och genuiniteten saknas på det sätt som man hittar just i Beijing. Njut av tiden...kram Helen

Barbro

Vad skönt att bo på Estoril igen. Men klart att du saknar Hotell Anna.

Tror nog jag kan ana mig till varför Beijing är en favorit. Det tar vi en annan gång.

Max, vilket charmtroll! Så fin! Och dessa ögon....

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: