Kanske en vanlig dag?

    
Gårdagen blev ju både rolig och ganska oförutsägbar. Milt sagt!
Jodå, Sanna, fatet är köpt på IKEA i Beijing.
Helen och Britta; jag kan riktigt höra era glada, smittande skratt.

Idag har det varit en lite mer vanlig dag. Men jag vet egentligen inte om det finns sådana här i Beijing.
Eleverna i skolår 1-6 skulle på museum, "The New Science and Technology Museum" , ett gigantiskt museum,som ligger inne i stan och bakom "Fågelboet", Olympiastadion från 2008.
Buss var beställd liksom matsäck och strax före nio var vi på väg; 27 glada, pigga och förväntansfulla elever, plus några lika förväntansfulla lärare och föräldrar. Vitsen med ett besök på detta helt fantastiska museum var att barnen skulle få   prova, röra och utforska väldigt många olika saker.
Resan började bra, riktigt bra till och med. Men när jag såg "Fågelboet" och visste att vi snart var framme ändrade chauffören färdriktning.
Jag försökte förklara att det var fel, men han lyssnade inte utan fortsatte åt fel håll.
Ett nytt försök, men inget hände. Jag ringde så skolan och fick hjälp med att tala chauffören till rätta. (Han förstod mycket väl vad jag sa, men ville inte låtsas om att han körde fel)
Nåväl, vi kom rätt till slut och kunde glädjas åt att det målet var nått.
Jag betalade entré, en spännande procedur i sig med kvitton och allt, barnen fikade under tiden. Sedan gav vi oss på upptäcksfärd.
Eftersom föräldrar var med bestod varje grupp av fyra elever plus en lärare/förälder och vi vuxna hade stundtals svårt att hänga med i barnens takt. Men jag lovar att det var nog ingen vrå av muséet som inte blev utforskad av eleverna från Svenska Skolan.
Det var inte utan stolthet jag ännu en gång konstaterade att SSB har fantastiska elever, intresserade föräldrar och lärare som ger allt.
Hemresan gick galant och det blev nu raka vägen.

Att sedan locken till burkarna med makaronisalladen, som vi fått med från skolan, inte passade och medförde att hela härligheten hamnade fritt i plastpåsarna där matsäcken var packad; Ja, det är en helt annan sak....
Alla som var med, barn och vuxna, var helt överens om att det varit en mycket lyckad dag. Härligt!!!


Utanför en del av muséet.


Huvudentrén.


Elever testar att starta och landa ett flygplan. En häftig upplevelse.


Hur spännande som helst!


Att köra bil var också roligt.


Skönt att som "fröken" luta sig mot ett träd och på kinesiska få höra berättas om varför träden är viktiga. ( Mikrofon fanns i trädet)

Och visst kändes det lite extra i hjärtat att på nytt minnas OS i Beijing 2008 när jag såg "Fågelboet" - Olympiastadion framför mig. Att ha suttit där på läktarna vid flera evenemang är STORT. Kanske störst är att ha sett Usain Bolt!!


Barbro

Full fart framåt är det även vanliga dagar, vad jag kan förstå.

Kramar

Vivi

Hej Fina Ditte,

Du är tillbaka igen i Beijing! Fantastiskt. Vilken lycka för eleverna och kollegorna!

Ha det gott och sköt om dig!

Kram Vivi

Åse

Vilket härligt museum för vetgiriga små barn. Tänk att få köra ett flygplan alldels själv. Kul också som lärare att få följa med på sådana äventyr. Är det snart dags för Thailand? Kram

Britta G

Önskar jag var elev på SSB!

Britta G

Önskar jag var elev på SSB!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: