Hemma igen! (Hos Anna!)

    
Ja, hemma för mig nu i Beijing är på hotell Anna. Ett alldeles utmärkt hotell!
Gårdagen blev sen, eftersom jag tillsammans med två kollegor var "vakt" för svenska ungdomar som pluggar på internationella skolor och gjorde ett TISUS test. Detta är ett test i flera delar delar för att pröva om elevernas kunskaper i svenska duger för universitets eller högskolestudier i Sverige.
Den muntliga presentationen på 10-12 minuter, över ett fastställt ämne som ungdomarna fått läsa på i 15 minuter (och  under tiden inte fått föra anteckningar) var nog det svåraste.  Det tyckte både jag och de som gjorde testet. Presentationen spelades in på en diktafon och kommer tillsammans med de övriga delarna av pestet att skickas till Sverige för rättning.
Härutöver ingick två läsfärståelsetest av olika slag och en uppsats med givna förutsättningar.
Den totala provtiden var fem och en halv timme och då ingick en 15 minuters paus. Och inga hjälpmedel annat än svensk/svensk ordbok till uppsatsen.
Det skall bli spännande att få ta del av resultaten!
Eftersom kvällen blev sen sov jag över hos kollegan Sussie som bor mitt emot skolan. Skönt! Så det blev sovmorgon i morse till 06.45.
Jag jobbade länge idag också, kompletteringssvenska för svenska elever som går i internationella skolar.  Så innan klassen började på sena eftermiddagen passade jag på att ta en promenad. Skönt med luft! Men så frisk var den inte.
Bestämde mig för att gå bort och köpa "bagels" hos MRS Shannon, ett litet café ca. 500 m från skolan.


Plötsligt kommer denna transport förbi. Funderade över hur träden med rötter kunde stanna på flaket...


Inte direkt så vackert. Och gott om mygg var det. Stora myggsvärmar hade vaknat till runt buskarna efter det lilla regn som kom tidigare på dagen.


Passade på att titta in i en möbel och prylbutik som hade utförsäljning. Skall gå dit igen i morgon när jag har mer tid.

Visst köpte jag mig en bagel efter viss vånda över vilken fyllning jag skulle välja. Det fanns 40 olika att välja på och minst 10 olika sorters bagel...... Men lax och creamcheese blev perfekt. Med påsen i handen traskade jag tillbaka till skolan och hann precis äta upp härligheten innan min lektion började 16.30.


Det lilla bagelcaféet som är mycket välbesökt och populärt.

Kändes alldeles lagom att sjunka ner "hemma" och samla ihop både mig och dagen. Kan vara bra att vila sig i form också!
Och i morgon är det studiedag!!!!


Britta G

Bra att du ger dig chans att"samla ihop" dig! Du har ett tight schema! Och långa dagar blir det....

Gott att du trivs på "hotell Anna". Det gjorde jag oxå!

Och Ayi kommer på torsdagar hoppas jag!!!

Kram till er båda

Barbro

Hoppas det blir en trevlig studiedag.!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: