Muren,ett underverk!

    
Jag har  i dag vandrat på, sett och haft förmånen att ännu en gång uppleva och ett av världens sju underverk; den KINESISKA MUREN. Fantastiskt! och det är lika häpnadsväckande varje gång! Man tröttnar liksom aldrig!
Och idag besökte vi en plats där Muren inte restaurerats. Vår lilla grupp på åtta personer var i stort sett var de enda besökande idag. Vi mötte en västerlännning som var på väg ner och som hade tillbringar en kall natt i tält och sovsäck uppe på Muren. Men det var den enda person vi såg där uppe. Bara detta är helt fantastiskt. Och likaså känslan och vetskapen att det inte är en strid ström av turister som spankulerar fram och tillbaka......Så är det på de mer turistvänliga ställena som t.ex Badaling. (Den plats där man kan besöka muren och som ligger närmast Beijing och dit de flesta turister kommer) Besöker man Muren vid Mutanieu, lite längre från stan, så är det fortfarande jättemånga besökande, men i alla fall klart färre än vid Badling. Båda dessa platser ligger ca. 7 m-8 mil från Beijing och det är lättt att ta sig hit med taxi eller med lokalbuss . Ja, det går även bra att ta det gamla lokala tåget från Beijings Norra järnvägsstation.
Min kropp klagar lite,  nu på kvällskvisten och med all rätt tycker jag. Vi började vår vandring på ca. 60 m över havsytan och den högsta punkt vi nådde idag på Muren låg på 1100 m. En rejäl stigning kan jag lugnt påstå.
Nu behövs lite vila och sömn för en trött men mycket nöjd kropp. Så detaljerna kommer i morgon. Men håll till godo med ett par bilder!
En mäktig och helt fantastisk upplevelse var det!Högst upp, ett av alla de vakttorn som finns.
Trött? Ja visst!


Brant så det förslår!

Fortsättning följer i morgon!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: