Torsdag, ledig idag med vänner

    
Inget jobb idag! Känns riktigt bra det också! Nu har jag fem dagar "ledigt" eftersom det är studiedag på Tullgårdsskolan på måndag. Så nästa vecka bjuder bara två dagars skoljobb.
Efter att ha summerat denna veckas jobb, tre dagar, måste jag motvilligt tillstå att jag tycker det är jätteroligt att jobba lite grann. Med emfas på lite!

Jag hade sedan en tid tillbaka bjudit hem några hemflyttade Beijingvänner för att bara träffas, äta och umgås i största allmänhet. Det är alltid lika roligt att ses och prata om både gammalt och nytt.
Väninnan Åsa kom från Västerås vid lunchtid och vi mötte på eftermiddagen upp Annmarie och Marianne vid Högalidskyrkan för promenad längs Årstaviken och hem till mig.
Åsa och jag promenerade tvärs över Södermalm, hamnade uppe på Mariaberget och njöt av utsikten ett tag innan vi fortsatte till Högalidskyrkan där de andra anslöt sig.


Kungsholmen på andra sidan vattnet.


Tyvärr mulet, men Stockholms Stadshus är vackert oavsett väder.

Promenaden hem längs vattnet tog en timme och stundtals bröt solen igenom molnen och gjorde promenaden ännu trevligare.


Hemma hos oss "på kajen". Någon vårvärme var det inte. ( Restaurang Thaiboat till vänster. Inga gäster ute på sandstranden denna mulna och kyliga dag. Annars är det helt fullt!)

Kanske var det tur att jag hade förberett en värmande fisksoppa för frusna var vi efter promenaden. Fisksoppa! Jag har faktiskt börjat så smått med fisk. Och den här soppan har jag lagat några gånger och resultatet brukar bli bra. Jag tar mig alltså vad gäller avdelningen fisk.
Till soppan serverade jag ett gott dinkelbröd med valnötter m.m. och som inhandlats på Gunnarssons Konditori på Götgatan. Där finns precis allt i brödväg.
Bosse hade gjort "sin äppelpaj" och den blev en bra avslutning på måltiden.

Tiden går som vanligt fort när man har trevligt och jag ser fram emot nästa gång vi "gamla Beijingvänner" ses.
Kanske har då några fler kommit hem till Sverige, om inte annat så för att tillbringa sommaren här.


Vi vågade oss i alla fall ut på balkongen en kort stund trots kylan; jag, Åsa, Annmarie och Marianne.







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: