"SMILE" och Wallmans i Köpenhamn

    
Anledningarna till att jag bokat en resa till Köpenhamn för oss var flera; men en av dem var att vi skulle gå på Cirkus och se Wallmans show, SMILE.
Varför i hela friden åka till Köpenhamn för att gå på Wallmans? Det finns ju ett par stycken i Stockholm också, liksom i Oslo, Gävle, Göteborg, Malmö och Åre.
Ganske enkelt, Köpenhamn är Köpenhamn helt enkelt. (Och vi gjorde mycket mer än att gå på Wallmans.)
Showerna på Wallmans är en helaftonskoncept där både mat och underhållning ingår. I sanningens namn måste jag tillstå att jag inte hade så stora förhoppningar vad gällde matens kvalité. Ska flera rätter serveras till ca 500 matgäster  sa mina tidigare erfarenheter från liknande arrangeman mig,"ta det för vad det är". Desto större förhoppningar hade jag på showen.
Men jag bedrog mig rejält. Tillstår det villigt!
Det blev en helkväll från ögonblicket vi klev in i Cirkusbyggnaden.Vi hade fått ett bord för två ganska högt och såg bra, trots att det var långt fram till huvudscenen. Men eftersom artisterna framträder på många olika platser i lokalen så gjorde det absolut ingenting.
På bordet stod det från början uppdukat lite smårätter som en liten sallad på färska Smögenräkor, paj gjord på skånsk, vällagrad klosterost och därtill varmt bröd. Som avslutning på dessa munsbitar serverades en varm, krämig liten, skål med hummersoppa. Allt jättegott!
Förrätten bestod av en liten gryta med ugnsbakade rotfrukter och små, möra, köttbitar i en oxbuljong. Gott det också!
Att det dröjde mellan rätterna var bara bra. Maten hann sjunka undan och vi  kunde koncentrera oss på underhållningen.Showen pågick i över fyra timmar och innehöll allt från akrobatik i trapetser, musicalnummer, dans, trolleri, pop och schlagernummer och mycket annat. Otroligt skickligt framfört! Underhållning av högsta klass! Största delen av ensemblen kommer från Sverige och jag är säker på att dessa artister kommer att låta höra talas om sig i framtiden.
(Jag vet att Wallmans shower är olika i de olika städerna)

Så småningom kom varmrätten in. Och den var verkligen varm! Till saken hör att köket på Cirkus ligger långst ner och vi satt ca. tre våningar upp vilket innebar att maten skulle bäras en bra bit.

Mörhängd, grillad, entrecote med dragonsås och inbakad potatis med morötter. Snyggt upplagt och väldans gott det också.


Paus i ätandet!

Mer underhållning och show innan desserttallriken anlände. Tur var det!

Mascarponemousse med amarettoliköröverpudrad med kakao, små munsbitar med mandarin och havtorn och rostade mandlar.

Så småningom blev det dags för kvällens slutnummer som var en hyllning till Michael Jackson. Ett helt fantastiskt nummer, en kavalkad genom hans karriär som artist, med både sång och mycket dans.
Det blev stående ovationer och som på "danskt vis" vevade hela publiken med sina stora tygservetter för att visa sin uppskattning.

Vi hade  verkligen en jättetrevlig kväll. Och den var inte slut än. Nu gjordes scenen om till ett stort dansgolv och stäminingen fortsatte att vara hög.
Konferencieren sa i början av kvällen att målet var att alla skulle gå hem från Cirkus och showen med ett "SMILE".
Det gjorde vi verkligen!

Anna G i Beijing

wow, sicken mat och vilken underhållning.... Jag skulle gärna ha sett allt och framför allt slutnumret...

MICHAEL JACKSON = BÄST

Katarina

Vilken rolig idé att överraska B med en resa till Köpenhamn. Jättekul att läsa om hur ni haft det. Tack för tips till dig och andra som kommenterat.

Kul att Wallmans också blev så lyckat, med mat och show.

Kramar!

Åse

Vilken härlig tripp. Köpenhamn är en underbar stad och ni tog verkligen vara på den.

Jag har nog sagt det innan "Du skulle vara den perfekta reseledaren"! Du vet att nosa upp ställena.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: