Nyhavn, smågator och danskt gemyt

    
Fredagen den 13/5, växlande molninghet och stundtals lite regndroppar i luften, men dagens datum har inte avskräckt oss från att ge oss ut i ett härligt Köpenhamn.
Eftersom både Bosse och jag varit i Köpenhamn flera gånger tidigare så hade vi inte direkt några "måsten" att göra. Bara att gå på känsla!
Efter en rejäl och jättegod dansk bufféfrukost var vi återigen laddade för att ge oss ut i stadens vimmel.
En tanke som genast slog mig var att det var så mycket folk ute på stan en vanlig fredag förmiddag. Jobbar man månne inte här i stan? Trevligt var det i varje fall! (Jodå, jag har bortsett från alla turister!)

Vi styrde kosan ner till Nyhavn, klev på en kanalbåt/sightseeingbåt som körde runt oss i över en timme. Mysigt att också få en glimt av Köpenhamn från vattnet.
Tror det var minst 10 år sedan jag senast var här i stan och jag gjorde även då denna tur. Kan nog inte påstå att så mycket ändrats av det vi såg, men jättetrevligt var det i alla fall!


Nyhavn


Moderna lägenheter i gammalt område. Snygg dansk design!


Köpenhamns moderna operahus.


Den "Lille Havefrue", en riktig turistmagnet, men så liten att det nästan är svårt att se henne.


"Den svarta diamanten" en del av det kungliga biblioteket, färdigbyggd 1999, byggd av svart granit från Zimbawe.


Lite kyligt var det.
Vi körde under många broar och på sina ställen var det verkligen trångt, ca. 1 dm på varje sida om båten.


Välbevarade, gamla och färgglada hus livar verkligen upp.

Tillbaka i Nyhavn anslöt vi oss till den stora skara av människor som "bara tog det lugnt" på restuarangerna längs kajen. De flesta hade en öl framför sig....


Bara att slå sig ner på en av restaurangerna längs kajen och följa det danska exemplet. Inte alls svårt!

Tusen tack Elisabeth för bra tips! På tillbakavägen mot hotellet sick-sackade vi oss ner bland Strögets tvärgator och hittade verkligt mysiga kvarter.

Senare idag ska vi promenera längs Istedgate, Köpenhams "red light district" och till de gamla arbetarkvarteren kring Vesterbro och sedan vidare längs Köpenhamns sjöar mot Nörrebro.
Middag måste vi ha och förhoppningsvis stöter vi på någon trevlig restaurang med god mat och dryck "under gång".

Har någon tips om annat att göra här i Köpenhamn eller någon bra restaurang så skriv gärna en kommentar.
Tack på förhand!


mabel persson

Hej Som vanligt ett trevligt upplägg om Danmark/Köpenhamn alltid lika roligt att läsa din blogg.Ha det bra Ditte-Bosse på er weekend

Cissi

Kul med en weekendresa Köpenhamn!

Hittade din blogg av en slump och kommer tillbaka.

Rolig läsning.

Bodypalace

fina bilder ;)

Elisabeth i Beijing

Sååå härliga bilder från "Dronningens by"! Vi brukar också välja kanalbåt/sightseeingbåt (om det finns), har även gjort det hemma i Åhus. Man får en helt annan bild av stället man är på. Kul att ni gillade smågatorna. Nu längtar jag till Köpenhamn! Det får bli en tur över sundet när jag kommer hem i sommar.

Snart ska jag till Anna Xiao´s tacklunch. Hon fick en liten underbar son för ca 1 mån sedan och nu vill hon på detta sätt tacka oss för presenten. Ska bli sååå kul att träffa henne och förhoppningsvis den lille krabaten.

Ha en fortsatt härlig helg!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Annmari

Smörebrö,öl och en lille en sedan tivolivåfflan på ströget är ett måste för mig och Göran Köpenhamn är en härlig stad fast det var länge sedan vi var där. Blir riktigt sugen efter att läsa din blogg,

Kram från Annmari


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: