Norrköping och "farmor Meida".

    
Mötte Max och Liv vid Centralen för vidare bilfärd mot Norrköping. Detta skulle bli Max andra besök hos sin morfars mor och flickornas farmor, Meida snart 90 år.
Men först ett stopp i butiken "Babyland" i Norrköping. Alltid roligt för en mormor att se vad som finns på marknaden. Och utbudet för de små i fråga om allt är gigantiskt.
Max hittade strax sin plats i butikens lekhörna under tiden Liv och jag tittade runt.


Max lagar mat!

Vi fastnade på avdelningen sulkyvagnar. Vilket utbud! Max har till vardags en rejäl men tung Urban Jungle vagn.
Den är alldeles utmärkt men väldigt tung att dra upp och ner på tåg, bussar och i och ur bilar både här och utomlands.
Kanske dags för ett komplement? En smidig vagn som dessutonm går jättelätt att fälla ihop. Man bara drar i en tamp så blir vagnen nästan helt platt.
Sagt och gjort! Vagnen inhandlades; en City Mini Jogger.


Smidig och lätt med bra och rejäla hjul samt en sufflett som går att dra långt fram och som skyddar för sol, och vind. Jättebra!
Vagnen går också att helt fälla bakåt så  den fungerar bra för en siesta. Nog så viktigt!

Ihopfälld med ett knyck!

Max gillade  genast sin nya vagn.

Ett mysigt möte! Liv och Helens farmor Meida njuter av att träffa Max. Härligt!!! Vilken lycka !


Max trivs!

"Farmor Meida" har alltid tyckt om att laga mat och att baka tårtor och det gör hon fortfarande. Hon bor kvar i sin lägenhet, går ut varje dag och sköter sitt hushåll alldeles själv. Att hon sedan efter två höftledsoperationer nu fått väldiga smärtor och svårt att gå, stå och röra sig, hindrar henne inte från att välkomna och glädja sig åt besök.


Härligt, god, hembakad frukttårta, vår favorit, väntade när vi kom.


Max låter sig väl smaka till "farmor Meidas"stora glädje.

Alltid när vi är hos "farmor Meida" blir det mycket mat och att åka hungrig därifrån är helt omöjligt. Så har det alltid varit!
Innan vi åkte hem sent på eftermiddagen åt vi en jättegod köttgryta med riktig grädde i såsen och till detta diverse grönsaker.
Farmor har nog aldrig hört talas om GI eller annat fettreducerande så hon kör med rjäla råvaror i allt. Något annat vore helt otänkbart.
Givetvis bjöds vi på efterrätt. "Farmor Meida" vet att Livs favorit är något som heter flytande öar, är mjuka maränger som flyter omkring i krämig vaniljsås. Gott som vanligt och något som åtminstone jag aldrig lagat själv. Det är verkligen ett pyssel och ett  tålamodskrävande jobb att få marängen lagom lös och att från grunden göra vaniljsåsen. Inga halvfabrikat här!

Bilresan hemåt gick genom ett vårfagert Södermanland, på gamla vägar. Enklast att ta den här vägen, eftersom vi först skulle till Uppsala. Flen, Katrineholm, Malmköping, Strängnäs och Enköping hann vi se skymta förbi i den vackra vårkvällen innan vi så småningom var hemma.
Liv och jag konstaterade gemensamt att det varit en mycket bra dag idag också. Tror att Max instämde.


Max, allas vår charmör.Katarina

Så mysigt,fyra generationer tillsammans. Klart att farmor Meida är lycklig över att träffa er och särskilt Max förstås.

Jättefina bilder!

Kram och trevlig helg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: