"Himlavalvet"

    
Ville denna härliga söndag inte alls sitta på balkongen och tycka synd om mig själv. Alltså, ut på stan! ( Bosse skulle ta med bilen över till Åland så jag fick lift till Solna Kyrkogård, bekvämt för tån.)
Ordnade lite med mina föräldrars grav och tog sedan bussen in till St. Eriksplan.
Strosade en stund i Vasastan och gick förbi Upplandsgatan 44, där jag bodde ett par år i början av 2000 talet. Allt var sig likt i det gamla huset från slutete av 1800talet.
Gick vidare mot Observatoriegatan och upp på Observatoriekullen. Här uppe visste jag att det skulle finnas ett mysigt kafé, Himlavalvet. Jag har läst om det och hört talas om det, men ännu aldrig varit där. Men nu så!


Vägen upp från Drottninggatan. Det gamla Observatoriet  skymtar mellan träden.


Kafé Himlavalvet.

Stugan som idag är kafé, med öl och vinrättigheter, fungerade under 1800 talet som tvättstuga.
Här kan man äta lunch, fika, ( mycket hembakat) beställa en smörgås eller varför inte slå till på de jättegoda våfflorna.
Sommartid har kafét öppet alla dagar och det finns två rejäla uteplatser att slå sig ner på. Vintertid gäller endast lördagar och söndagar och då sitter man med fördel inne i det ombonade huset.
Om någon vill läsa mer om Himlavalvet så är webadressen; www.observatoriet.kva.se
Här uppe känns det som om man vore långt från storstadens puls, så rofyllt och idylliskt.
Detta kafé kommer för mig att bli en ny favorit och ett bra mål för en långpromenad hemifrån Söder.
Fullsatt idag.

Jag beställde en våffla med olivröra och handskalade räkor. Verkligen jättegott.
Ett glas rosévin till blev helt perfekt. (Givetvis finns även "traditionella" våfflor med sylt och grädde.)Utsikt ner mot Sveavägen.

Upptäckte också att Observatorielunden är ett alldeles utmärkt picknickställe. Det var mängder av stockholmare som idag hade slagit sig ner på de inbjudande gräsytorna här uppe.


Trots den onda tån, inte klaga, gick jag Drottninggatan ner för att leta efter de Eccosandaler jag ville ha. Och någon brådska hade jag inte så jag vilade lite på vägen.


Drottninggatan. Längst bort i fjärran skymtar Söders höjder.

Och visst hittade jag de skor jag ville ha och som passade den trista tån. Hurrraaaaa, vad jag är glad!


Anna G i Beijing

Åhh vilken härlig dag...jag skulle viljat gå med dig...våfflan såg underbar god ut....toppen att du hitta dina skor och de såg både fina och sköna ut : )kramis från Beijing

Elisabeth i Beijing

Härliga bilder som vanligt från Stockholm. Funderar på en tripp till huvudstaden i sommar. Vi har ju vår mellangrabb boende där. Ses kanske då.

Jag hoppas att sandalerna gör livet lite mer njutbart för dig framöver trots din onda tå.

Vi njuuuter fortfarande av Andrea Bocellis fantastiska konsert som vi fick möjlighet att uppleva i lördags! Oj, oj, oj, vilken röst, sååå FANTASTISKT!

Ha en fin vecka!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Elisabeth i Beijing

Härliga bilder som vanligt från vår vackra huvudstad, Stockholm! Jag tror att jag tar en tur upp till "din" stad i sommar, vi har ju vår son, Martin, där. Vi ses kanske!

Jag hoppas att dina nya fina sandaler kommer att göra din tillvaro mer njutbar för din stackars tå!

På tal om njutbart så njuter jag och Roland fortfarande efter lördagens konsert. Vi såg Andrea Bocelli här i Beijing, och det var sååå fantastiskt, vi fick både tårar i ögonen och knotter både i och på kroppen, oj, oj, oj! Vilken upplevelse! Vilken röst! FANTASTISKT!!!

Nu blir det planering för nästa helg!

Ha en fin vecka!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Elisabeth i Beijing

Haha! Första kommentaren försvann, trodde jag! Haha! Så jag skrev ett till (med risk för att bli tjatig) om du undrar varför det blev två "olika". Mei wenti, jag gillar ju att skriva!

Kramizar

Elisabeth


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: