Min koreanska försoning

    
I kväll har jag försonats med Korea igen, på riktigt. Sedan VM i fotboll för damer gick av stapeln i Tianjin, i Kina, 2007 och Sverige skulle spela mot Nordkorea, så har jag haft vissa svårigheter.
Jag hamnade då som enda svensk mitt i Koreas hejaklack. Dessutom var de platser som vi svenskar beställt upptagna av just koreaner, som inte ens hade sittplatsbiljetter.
Övriga svenskar flyttade sig till andra platser, men jag vägrade ge med mig....Är ju en envis typ.
(Har skrivit om denna episod i ett mycket tidigt blogginlägg, från den 19 september 2007. Inlägget hittas om man tittar under arkiv i bloggen.)

Middagen i kväll intogs just på en koreansk, liten, restaurang.
Här åt vi för första gången middag hösten 2007 och sedan dess har vi pratat om att återkomma. Men det har inte blivit av förrän i kväll.
Då, 2007, var det min tidigare kollega Marie Leander, nu i Huston, Texas, som tog med ett stort gäng från Svenska Skolan hit. Marie skojade med oss och sa att det var ett liten "chic" restaurang med kakel på väggarna. Och visst finns det kakel på väggarna!


Äntligen blev det av!!! Den lilla koreanska restaurangen. (En större gata ligger några m ut till höger.)

Vid första besöket här så var det  ett par stycken i sällskapet som var tveksamma  till att gå in. För så "chict" var det kanske inte. Men in kom vi, plats fick vi och jättegod mat åt vi och till priser som var otroligt låga.
I fyra års tid har jag velat komma tillbaka hit och i kväll blev det alltså av.
Anna, Bosse, Mia (tidigare kollega på Svenska Skolan men som inte var med vid besöket 2007) och jag tog en taxi och snart var vi framme.
Restaurangen har kanske plats för ett 30 tal gäster och vi fyra fick dela ett bord med ett annat sällskap.
Väldigt roligt var att ägarinnan antog att vi var svenskar och kom ihåg  att Marie med familj och vänner då och då ätit här.
Här på restaurangen får man in en egen  koleldad grill till bordet och där lägger man på både kött och grönskaer som man beställt.
Menyn finns endast på kinesiska så den kunde vi direkt bortse från. Men jag  fick användning för lite kinesiska ord och lyckades beställa in en del av det vi ville ha. I övrigt gick Anna och Mia runt i lokalen och tittade vad andra gäster beställt och pekade på det vi ville ha. Vi sneglade även på grannarnas bord och kompletterade beställningen.


Mia, Anna och Bosse låter sig väl smaka.


Grillen är svart och står i mitten av bordet och på den läggs mycket tunt skivat kött av nöt, fläsk och kyckling som vi beställt. Diverse svampar, skivad paprika, sötpotatis och aubergin blir bra grönsakstillbehör.
Varefter grillningen är klar, tar bara en mycket kort tid, så doppas det hela i en jättegod sås och äts direkt.

Vi äter och njuter och önskas mer mat än vad vi från början beställt, så säjer man till och det kommer mer. "Mei wenti"; inga problem.
Priset? Ja, det blev 45 kr/person, inklusive öl. Fantastiskt!!! Och verkligen jättegott!
Mycket nöjda och glada över att besöket nu äntligen blev av igen, efter fyra år, så blev det taxi hem igen.


Grillarna står utanför restaurangen och väntar. De är verkligen glödheta.


Här har det grillats!

Ett särskilt tack till Marie. Du var med oss i tankarna i kväll. Vi tänkte också extra på Tessan. Visst var det så att du tvekade med att komma in?

Om man nu skulle vilja prova på att äta på denna pärla till restaurang, rkommenderas verkligen, så ligger den snett emot Prime Hotell. Gå över gatan, gå till höger ca 30 m, där ligger två restauranger. Den koreanska känns igen på de vita fläktarna och tecknen ovanför dörren.Marie Leander

Åhh, vilken längtan man får. Kul att ni åkte dit igen.Ha det så gott i Beijing.

/Marie

Elisabeth snart i Beijing igen

Var roligt att du har satt Nordkorea på kartan igen! Det har inte jag gjort! Haha! Minns denna VM-fotbollsupplevelse i Tianjin mycket väl. Stackars din tå! Det var första och enda gången jag har suttit på pressläktaren och varit med på storbilds-TV och kinesisk TV! Vilken kväll! Härligt att du och Bosse njuter vidare i Beijing! Hälsa så gott!Jag reser snart "hem" till Beijing igen! Längtar!

Åhuskramizar från

Elisabeth

Frida

En jättebra beskrivning av varför du inte varit överens med Korea innan. Tack för den! Nu förstår jag.

Ha det fortsatt bra i Peking!

Kram på dig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: