Tar det som det kommer

    
Vår tillvaro här är mycket att ta dagen som den kommer. Men vissa smärre rutiner har vi skaffat oss,
frukost på balkongen är en sådan. Visserligen ligger solen på och det är hett redan klockan 9 på morgonen. Men fåglars kvitter/skrikande och havets vågor får kompensera värmen. det är ju en av anledningarna till att vi är här. Vi vill ha värmeoch sol.
Ibland blir det en heldag på vår egen privata strand och ibland tar vi mopeden till andra stränder. Valet är fritt och vi gör som vi känner för.En del av "vår" strand.

Gott om plats på den långa stranden som finns några hundratal meter från där vi bor.

Ingen trängsel alls.


Jodå, det finns parasoller och solstolar att tillgå.

Vad gör vi då hela dagarna? Ja, förutom att sola, bada, promenader på stranden, träffa trevliga människor för samvaro, turer med mopeden, goda luncher och middagar både hemma ( jag lagar maten) och på restauranger så åker vi och handlar.
Att handla här är innebär en utflykt i sig och tillika upplevelse.
Vi tar mopeden ner genom parken till stora vägen, ca. 800m. Därefter väntar vi snällt på att lokalbussen, en bil med flak, ska komma.
Den har inga bestämda tider, men går ett par tre gånger i timmen. Men vi har tid att vänta. Resan på "flaket" in till Ban Phe, 12 km, tar ca 20 minuter.
Här är det inte tal om att passera stora hotellkomplex och turistanpassade affärer. Här är det Thailand, det mer genuina, som gäller. Turisterna är inte i majoritet, ännu. Hoppas det dröjer!


Utsikt från flaket.


"Lokalbussen", mycket praktisk.

Att strosa runt på marknader för att köpa grönsaker och frukt och i "Petras butik" handla det som jag vill ha till frukost och lite enklare middagar hemma kännns som en ynnest. ( Grovt bröd finns!!!)
Här finns också importerat vin att köpa, inte att förglömma. För visst är det gott med ett glas vin ibland?
Färdighandlad är det bara att på nytt invänta bussen. Och den kommer så småningom.
Ryggsäckar är med för att bära varorna och väl vid vår "gate" är vi tacksamma för mopeden som snällt väntar på oss.
En shoppingtur tar oss ca. tre timmar, med vätskepaus, och sedan kan det vara skönt, då mörkret lagt sig, med ett dopp i poolen.


En simtur accompangerad av vågbrus och cyrsors spel, helt ljuvligt. ( Havet ligger 15 m från poolen)

Sitter nu och bloggar på Kims restaurang, klockan här är 19 och det är 30 grader varmt. Ska snart beställa mat och ta med hem för att avnjutas på balkongen.
Visst är jag priviligerad?

Saknar? Jodå, döttrarna och Max, mitt älskade barnbarn. Saknar också mina vänner både hemma ochi Beijing. Många hälsningar er!
Men man kan inte få allt!!!!

Matilda

Vilken härlig blogg. Hittade hit genom rekommendationer och kommer att bli en trogen läsare. Kul med någon som skriver om annat än kläder och utseende.

blir verkligen sugen på att åka till Thailand och området kring Ban Phe där du är. Helt annat än det turistiska Phuket och Krabi.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: