"Easy going"

    
Livet här är väldans avkopplande och "easy going" och trots att jag egentligen inte gör så mycket försvinner dagarna i rask takt. Vardagen här flyter liksom på bara. Tv programmen har bytts ut mot cikadors, fåglars och ödlors läten och oläten. Palmerna sus och bruset från vågorna hör vi in i lägenheten. Riktigt sövande. Och ungefär en bok om dagen har jag haft ro att läsa.
På stället där vi bor nu och på Ravadee så finns det svenska böcker att tillgå. Man lämnar in sina lästa och kan låna nya. Helt perfekt!
Undrar i mitt stilla sinne om jag här hämtat så mycket energi att jag kommer att sätta i gång med alla möjliga projekt hemma i Stockholm i slutet av mars. Vi får väl se? Jag har i alla fall tränat mig i att stanna upp.
Helt perfekt vore det om jag haft en w.f. internetuppkoppling i lägenheten. Men man kan inte få allt.
Vi har varit här i fyra veckor snart och har en vecka kvar innan storstaden Beijing väntar på oss.
Eftersom turismen här inte kommit så långt finns många orörda smultronställen kvar och stränderna är helt befriade från försäljare. Solstolar och parasoller finns , men de finns i mindre grupper längs den 5 km långa sandstranden.Där finns också många små och mysiga strandserveringar.

Utanför hos oss har vi två mindre stränder och det känns skönt att variera sig. En strand på morgonen om man så vill och en annan på eftermiddagen om man vill se mer folk och promenera i strandkanten.


Absolut njutbart!


En av favoritrestaurangerna på den långa stranden.


"Vår strand"


Skymningen sänker sig så sakta.


Ibland blir suget efter det svenska stort. Tryggt att både Kalles kaviar, svenska kanelbullar, blue cheese och grovt bröd finns att tillgå i Petras affär innne i den lilla fiskestaden Ban Phe, 13 km från oss.

Önskar alla er som jobbar och alla andra en bra vecka. Den blir vad du gör den till!Elisabeth i Åhus

Förstår att du och Bosse har en underbar & mysig tillvaro därborta i öster! Såg dig på TV:n, jättebra jobbat! Jag är fortfarande hemma i Sverige och vikarierar på gamla jobbet. Åker tillbaka till Kina om några veckor, tror jag! Längtar! Fortsätt njut av varandra och värmen! Hälsa så gott till Bosse!

Åhuskramizar från

Elisabeth

Iris

Oh, vad härligt det låter! Lugnt och skönt!

Och jag önskar så att min vecka blir som jag gör den till.

Kram till er båda! Ses snart!

Maria

Det är en sann insperation att följa din blogg! Ser fram emot en späckad, rolig och intressant arbetsvecka :-)

Åse

Vad skönt att kunna stressa av från allt vad "måsten" heter. Men det är en himla tur att du har datorn med dig annars hade vi här hemm gått miste om mycket! Kram Åse

Tessan

Hallå där på semestern. Du är TV-kändis här i Stan och många har säkert sett och hejat på dig. Vad roligt och "se" dig igen. Sköt om er och hälsa Bosse så gott.

Kram Tessan

mabel persson

Hej Sitter på ert Ravadee och läser,tusen tack Ditte och Bosse för allt,och särskilt din blogg,den är fantastisk att läsa,vi saknar er hoppas ni kommer åter till oss//Kram Mabel Lasse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: