Champagnebrunch på St. Regis Hotell, favorit i repris

    
En given favorit både när jag bodde i Beijing och vid mina besök här har varit att äta champagnebrunch på St Regis Hotell. Denna minst sagt överdådiga buffé serveras på söndagar mellan 12 och 15 och har någon vägarna förbi Beijing en söndag rekommenderas verkligen ett besök.
Idag var det Anna, Bosse och jag som som firade vårens ankomst med denna underbara lunch.
Allt håller högsta klass; servicen, maten, champagnen och miljön.....
Att man bör vara återhållsam med maten dagen innan champagnebrunchen är ett gott råd och lika viktigt är det att äta långsamt och njuta, gå runt bland de vackert dukade bufféborden och verkligen se ut sina favoriter. Jag lovar. man kan inte ens smaka på allt som finns. Men att se alla vackra uppläggningar är som att se flera konstfullt målade tavlor.

Idag koncentrerade jag mig på skaldjuren, både de kylda och de jag beställde direkt från grillen, och fick de serverade till bordet.
Varmrätterna, säkert minst ett 40 tal, varav de flesta tillagades à la minute, samt dessertborden tittade jag bara på. Nästa gång får jag minska ner lite på skaldjuren, så lite annat också får plats. Man kan ju bara äta sig mätt!
Att genomgående dricka champagne, Veuve Qlicquot, som ideligen fylls på, bidrar till den lyxiga känslan.
Vi lyckades i alla fall, utan vidare, tillbringa mer än tre och en halv timme på denna champagnebrunch. (Utan några som helst problem.)
Lite smakprov kommer här!


En välkomnande lobby.

Champagne, för att fira vårens ankomst.


Skaldjuren, mina favoriter

Ett urval av det som finns; musslor av olika slag, king prawns, tigerräkor, stora räkor, hummer, krabba m.m.

De isade ostronen har en egen avdelning med personal.


.
Vet inte om jag tycker det är så gott med ostron, provade i alla fall ett par. Med citron och lite tillbehör slank de ner.


Vi som firar in våren med champagnebrunch; Anna, Bosse och jag.


Err axplock av skaldjuren på min tallrik.

Då och då kommer personalen runt och serverar små smakprov, "amuse bouche" (roa munnen) på rätter, som inte finns på bufféborden.
Några hoppade jag av ren självbevarelsedrift över, men ägg Benedict kunde jag inte motstå.


Ägg Benedict, i miniatyr, smakade väldans gott. ( Ett litet, rostat, bröd med bräckt skinka, hollandaisesesås, ett porcherat ägg samt nykokt, späd, sparris som tillbehör)


Jag njuter till fullo. Skål för våren!

Antar att det nu dröjer några månader innan det blir dags för ännu en champagnebrunch på St. Regis. Men jag kan vänta....


Tack och hej då för den här gången!

Anna, Bosse och jag promenerade hem. Det kändes mest hälsosamt så.
Och någon mer mat idag blir det inte.






Cissi

Vilken brunch! Champagne, skaldjur och mycket annat.

Klart man blir avundsjuk. Allt såg jättegott ut.

Och du, grattis i morgon.

Kramar

Ninni

Grattis på födelsedagen Ditte! Det har varit roligt att följa er på eran härliga resa. Ha en fortsatt bra semester.

Hälsa så gott till Bosse.

Kram Ninni


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: