Beijing, kärt återseende

    
Tidigt i morse kom vi till Beijing efter våra fem veckor i Thailand. Lite kyligt var det, +2, men klar luft och en vacker soluppgång hann vi se innan vi landade.
Kändes lite som att komma hem. Beijing var ju vårt hem i tre och ett halvt år och är en del av mig.
Smidig pass och visumkontroll, bagaget hämtades ut och taxi hem till Anna där vi bor den här gången. (Bagaget fanns redan på bandet då vi kom, så ingen väntan på det.)

Det blev en lugn dag med en siesta, välbehövlig sådan. Inte mycket sömn på nattflyget från Bangkok och hit.


Utsikt från Annas lägenhet 16 trappor upp. (Anna bor på samma gata där "Sole Mio" ligger och strax bakom Gongti Beilu, där vi tidigare bodde)

Fram på kvällskvisten blev det middag på "Sole Mio", där Anna, Iris och Kerstin mötte upp. Jättetrevligt!!
Anna, Iris, Kerstin, jag och Bosse. Såååå roligt att ses igen!

Purple Haze, en av våra favoritrestauranger, med thailändsk mat och mycket goda mojitos, får vänta på oss några dagar. Vi har ju ätit thailändsk mat i fem veckor. Lite omväxling är alltid bra. Vid tidigare återkomster till Beijing har vi nog alltid ätit första middagen där. Men vi har många middagar som ska ätas, så visst hinner vi dit.

Laddar nu inför morgondagen. Blir svårt att bestämma innehållet och några måsten finns inte längre. Men lite shopping blir det.....
Ska i alla fall till skräddaren och beställa lite kläder och sedan ska jag se om jag händelsevis kommer över tyger till gardiner hemma. Lika bra att få de sydda här. Jag är på intet sätt överens med vare sig nålar eller symaskiner.


Utsikt i kväll från Annas lägenhet.

Härligt att vara tillbaka!

Anonym

Förstår att det är roligt att vara tillbaka i Peking.

Ska följa dina öden och äventyr även där.

Ha de


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: