Sommarlov!

    
Idag var jag sista dagen på Tullgårdssgkolan, åtminstone för den här terminen. Kanske blir det lite gästspel till hösten. Men inget fast och inget som binder mig för mer än ett par dagar i taget, även fast jag tycker lärarjobbet är roligt och att Tullgårdsskolan är en jättebra skola på alla de sätt.

Slutjobbat på riktigt var det i Beijing förra sommaravslutningen,  då var det min sista avslutning, så jag avstår avslutningen i morgon.
Så nu är det SOMMARLOV! Och det ska givetvis firas!
Jag hade tänkt åka till Uppsala på eftermiddagen för att påbörja firandet tillsammans Max och Liv och senare fram på kvällskvisten fortsätta firandet tillsammans med Bosse hemma på balkongen. Så var min tanke.
I ilfart och 28 graders värme kastade jag mig på tunnelbanan till Centralen. Hade tre minuter på mig innan tåget till Uppsala skulle gå. Då hördes en röst i högtalarna " det är elfel på Stockholms Central och alla tåg till och från Stockholm är inställda för närvarande. Det kan dröja att få felet reparerat."
Pust! Jag gav upp direkt och tog tunnelbanan till Skanstull igen.
Orkade inte ens tänka tanken på att promenera hem, vilket jag i vanliga fall gör, och det på drygt 30 minuter. Men absolut inte idag!

Uppsalabesöket och firandet där får vänta någon dag. Kan ju passa bra att då också fira att Max börjat på förskolan. Han är en stor kille nu, ett år och fem månader.


Max på språng.

Jag skall  i stället inivga och fira SOMMARLOVET med bubbel och en god supé på balkongen och så småningom se solen gå ner. (Vilket den inte gör förrän vid 22 tiden)

En jättefin sommarblomma som jag fick idag.

"Den Blomstertid nu kommer....." och andra sommarsånger ljuder nu från högtalarna och den rätta känslan börjar infinna sig.
"Hurra, hurra för juni....


Blinier, ( boveteplättar) avokado, färska räkor, löjrom och sur grädde och bubbel; en helt perfekt supé denna afton.

Katarina

Vilken mysig början på sommarlovet! Som du brukar säja "vi bor på landet men mitt i stan". Visst är det något visst med båtar och vatten? Fortsätt att njuta av tillvaron så mycket du kan.

Kram

Åse

Det ser gott ut med lite lättare mat i värmen.

Underbar balkong, men det har jag nog sagt tidigare!?

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: