Tomatodlingen

    
Känner mig riktigt stolt över att jag lyckats hålla liv i de tomatplantor som jag fick av Annmari för drygt en vecka sedan.
De tar sig, vill jag lova.
Krukan jag köpte var rejält tilltagen och rymde ett antal litrar med jord. Jag var tveksam till om den första jorden räckte så jag fyllde på med 10 l extra. Tror det var den jorden som tillförde det lilla extra. PLantorna var redan på gång med blommningen då de kom men det har växt ut fler blommor och idag hittade jag totalt 20 små tomater som var spridda på de olika fem plantorna . Fler är på gång.


Häromdagen hittade jag en ynka, liten, tomat.

Och idag såg det ut så här. Visst har tomaterna ökat i storlek? ( Ala de små tomaterna som vuxit fram ville inte vara med på bild.) Det är cocktailtomater, så de blir inte så stora, men med nuvarande sol och värme så övergår de snart till röd färg. Givetvis pysslar jag om dem ett par gånger om dagen ochh ser till att de trivs och inte blir för torra på den soliga söderbalkongen.
Många blommor finns det också.

Angående skötseln av dessa tomatplantor, nu när vi snart åker på semester, så ska de inackorderas på en annan balkong tillsammans med husets övriga växter. Jag vågar inte ens chansa på att de klarar sig utan omsorgsfull och daglig omvårdnad.

Iris

Åh, vad gott det blir med egna tomater efter

semesterresan! Tänk - ni ska resa runt hela

den vackra kusten, både på finska och svenska

sidan. Njut! Kram till er båda!

Annmari

:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: