Till havs!

    

Har äntligen hitttat en internetuppkoppling här ute i den Åländska ytterskärgården. Sitter nere vid den lilla restaurangen på ön, på en stentrappa alldeles vi havet. Uppkopplingen är inte den snabbaste, men vad kan man begära? Det fungerar i alla fall, även om det tar lååång tid att ladda upp bilder. Men jag har semester!
Jag kombinerar skrivandet med att jaga mygg. Luften står stilla men det gör inte myggkläckandet. Myggorna verkligen frodas i fukten och värmen.
Och någon direkt myggvän är jag absolut inte.
Vi startade i går tidigt på morgonen och körde från Stockholm upp till Kapellskär och båt två timmar över Ålands Hav till Mariehamn.
En snabb visit hos Bosses mamma hann vi med innan vi styrde kosan, bilen, norrut från Mariehamn upp till Prästö för att färja över bilen och oss till Vårdö. (en sträcka på ca. 5 mil.)


Den lilla färjan mellan Prästö och Vårdö. Det tar ca. 5 minuter med överfarten och här finns nu planer på att ersätta färjan med en bro.

Ytterligare en mil i bil innan vi är nere i Hummelvik och redo att färdas österut, rakt ut i den Åländska ytterskärgården och till ön Lappo, där Bosse är född. Färjorna här ute i skärgården transporterar människor och cyklar utan kostnad. Är man bosatt ute på någon av öarna så betalar man heller inget för att ta med sig bilen. Som turist betalar man ca 25 euro för bilen tur och retur.
Det är en otroligt vacker resa hit ut och det gäller bara att slå sig ner och njuta.
Följ med!


Båten, som fraktar mat, människor, bilar, cyklar, motorcyklar, traktorer och allt annat som behövs i ytterskärgården,  på väg in till Hummelvik.


Mycket skall lastas innan det är dags för avgång.
Njuter!


Ön till höger i bild är Bosses, men den är inte bebyggd.


Snart framme på Lappo, efter en lång och vacker resa.
(En resa som från dörr till dörr tar omkring 11 timmar, inklusive väntan på olika färjor.)


Stella

Vad mysigt det verkae. Klart det vore bättre utan mygg.

Anna G i Beijing

Åh, så vackert...jag skulle tänka mig att följa med....kanske nästa gång?!

Måste in och googla om Lappo...

kramis

Elisabeth i Åhus

Verkligen njutbara bilder! Förstår att ni har det bra trots myggen.

Jag njuter just nu i Åhus, kom hem idag. Sååå mysigt!

Ha en fortsatt härlig semestertripp!

Åhuskramizar från

Elisabeth


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: