Tanto, en av stans alla grönområden

    
Regn i morse och regn mitt på dagen, men jag hade en massa att ordna med hemma, så inte gjorde det mig något. Men visst vill jag helst ha sol.
Inser i alla fall att jag i veckan ska inhandla ett rejält regnställ. Mina dagliga långpromenader måste kunna ske även om det regnar.
Senare på eftermiddagen klarnade det upp och jag var beredd på en promenad längs Årstaviken  för att titta på båtarna och vidare bort till Tanto.
Det var ett tag sedan jag gick rundan och det är alltid så roligt att se vad som hänt både på båt och blomfronten.


Många båtar låg kvar vid bryggorna. Kanske har vädret avskräckt många?

Tantoområdet/ Tantolunden är stort och innehåller både badplats, stora gräsmattor, fyra olika koloniområden, serveringar, minigolf, lekplatser och fotbollsplaner. Hit vallfärdar mängder av stockholmare under vackra vår och sommarkvällar.
Området är gammalt, från slutet av 1600 talet och ha fått sitt namn efter en egendom och man som hette Tanto.
Här fanns förr ett par malmgårdar och ett sockerbruk och en bit bort låg också en av stadens tullar. ( En gata i området heter Sockerbruksgränd)


Badet (Mälaren) har i år fått ny sand. Men idag var det ingen som badade. Kallt? Eller också är folk kvar ute på landet eller i skärgården.

Från ett par olika koloniområden.

Vackra pioner


Doftande rosenbuskar.


En liten del av parken, ganska folktomt här också.


Det fina vädret håller i sig även efter promenaden och nu kan vi njuta av en god middag på balkongen och se solen så småningom sänka sig i väster.
Och jag behöver inte jaga mygg!
Såg en skylt på vägen. En uppmaning till oss kvinnor.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: