Semesterplaner

    
Även som pensionär vill jag ha semester och sommarlov. Nu jobbar jag lite, tre dagar i veckan,  så det känns helt legalt.
Tycker som Pippi, Tommy och Annika  "man måste gå i skolan för att få sommarlov". Att jag sedan bara återgått till skolans värld i sex veckors tid gör absolut inget. På fredag är det sommarlov och skolavslutning för min del.
Men för första gången i mitt lärarliv väljer jag att inte gå.  Jag gjorde min sista skolavslutning i Beijing i juni 2010.
Och jag är väldigt nöjd med det.

Semesterplaner var det. På söndag ger Bosse och jag av oss av österut med bil. Vi ska via Åland, med olika färjor, ta oss över till Finland och fortsätta upp längs hela kusten och ta oss in i Sverige via Haparanda och därefter fortsätta ner längs den svenska kusten till Stockholm igen.
Vi har ingen direkt tidsplan utan väder, myggor och humöret får styra. Men kanske har vi tänkt att vara borta i 10-12 dagar.
Eftersom vare Bosse eller jag har någon erfarenhet av att resa i Finland så har vi fått jättefina tips om sevärdheter och hotellförslag av Iris, vän och tidigare kollega i Beijing. Hon har verkligen varit till stor hjälp. Hon har även gett oss många förslag på platser att besöka på hemresan genom Sverige. Stort tack!
Likaså har väninnan D som tillbringar somrarna i Finska Österbotten delat med sig av sina guldkorn.
Det känns som om vi har ett bra utgångsläge för en innehållsrik resa. Och vi tänker bara boka den första hotellnatten i förväg. Resten får ordna sig.

Eftersom jag har en väninna vars som studerar musik i Piteå, så blir det ett stopp där och ett par övernattningar i hans studentlägenhet. KLart att vi då också ska besöka Pite Havsbad. Men bad för min del blir det inte. Jag badar inte om vattnet håller en temperatur under +23. Även det är i kallaste laget.

Körde idag ut till Upplands Väsby för att hämta nycklarna till "Pitelägenheten".
Passade då också på att besöka en väninna, Anita. Vi har kännt varandra sedan 1970 och det är alltid lika roligt att ses. Anita bor i ett härligt hus och har en jättemysig trädgård. Skönt att svalka sig i skuggan.I värmen smakade vattenmelon och juice med jordgubbar och basilka verkligen uppfriskande. Kakorna och kaffet blev en bra fortsättning.

Svalkande!

Jag har själv bott i dessa trakter i 15 år, så det kändes lite nostalgiskt att gå ner till Norrviken och Aludden, 100m från huset, bara för att se hur det ser ut idag, en tisdag första veckan i juni.
Här nere vid sjön hade jag förr i världen en liten optimistjolle som jag då och då seglade med. Och när döttrarna var små hade vi också en liten roddbåt, Felicia, här nere. Helt perfekt för en roddtur med picknick en ljummen sommarkväll.
Anita berätttade att Felicia fortfarande låg kvar men att hon nu var tämligen övervuxen.
Ja, åren går och minnena består.....


De 100 metrarna ner till Norrvikens strand.


Sjön Norrviken och dess stränder bjuder året runt på alla möjligheter till friluftsliv.

Jag har i Väsby bott nära vatten och jag gör det nu. Tror just vatten har en speciell dragningskraft på mig.
Och på söndag bär det av över Ålands Hav, sedan kommer Bottenhavet och Bottenviken. Så visst blir det mycket vatten! Härligt!


Elisabeth i Beijing

Härliga semesterplaner till Finland, ett vackert land! Jag har bara varit i Helsingfors och Espoo (vänort till Kristianstad) och det var mycket trevligt. Moi, moi! Resten har jag sett på bilder.

Ha en riktigt mysig resa till vårt grannland och naturligtvis även på tillbakavägen genom Sverige.

Ser fram emot lite bilder framöver.

Sista shoppingen är gjord, fotostudion, skräddaren & frisören i morgon (min frisör var ledig idag) och jobb på SSB, tandläkaren & After Work hos Mona och Rune på fredag. Reser hem till Åhus natten till måndag, ska bli sååå skönt med svensk sommarvärme! Längtar!

Hälsa så gott till Bosse! Roland hälsar!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Åse

Hoppas ni får en trevlig semestertripp. Vi åkte i Sveriges inland, men det var jättetråkigt. Inget utom myrar och kalhyggen ju högre upp vi kom. Kustvägen är betydligt trevligare. Finland ligger högt på min önskelista.

kram

Annmari

Go´tur

Kram

Annmari


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: