Nödvändigt?

    
Häromdagen upptäckte jag att min espressomaskin, med ångrör för att skumma mjölk, inte längre var funktionsduglig.
Trist, verkligen!
Maskinen; stor, rejäl och klumpig, av italiensk härkomst, inköptes våren 2002 och jag känner mig ändå nöjd med att den varit mig trogen i över nio år.
I början gjorde jag espressokaffe flera gånger om dagen. Jag köpte specialmalet kaffe i en specialaffär vid Odenplan, värmde upp speciella espressokoppar och drack brygden med andakt.
Så småningom började jag brygga dubbla espresso och göra cappuccino med ångröret i maskinen. Här ångades mjölk tills det blev ett perfekt skum.
Åren gick och jag blev lite latare. Att stiga upp extra tidigt på morgonen för att sätta på espressomaskine, brygga esperssokaffe och skumma mjölk blev alltför tidskrävande.
Jag bryggde i stället kaffe i min vanliga kaffebryggare och nöjde mig med att ånga mjölken på den stora, tjusiga och klumpiga espressomaskinen.
Så nu när maskinen gav upp så gjorde jag det också. Den bars med andakt ner till grovsoprummet och jag tog farväl av den på ett värdigt vis.
Ett par dagar har jag nu försökt att värma mjölk  på spisen och vispa den fluffig. Tyvärr inte så bra resultat. Inte ens lättmjölk blev bra skum. Det sjönk liksom ihop nästan direkt.

Nu stod jag inför ett svårt val; antingen en ny espressomaskin eller som alternativ en "latte pronto", en elektrisk mjölkskummare.
Efter att ha sonderat terrängen i ett antal specialbutiker så föll valet till slut på den lilla "latte pronto".


Mitt nyförvärv! (I verkligheten är den bara 25 cm hög, här ser den högre ut)

Fördelarna jag såg var flera; den tar liten plats, är enkel att diska och den är billig jämföret med en ny espressomaskin. (som jag ändå inte använder annat än till att ånga mjölk)
Nu vet jag ju inte om mjölken blir till ett tillräckligt fluffig skum. Det återstår att se!
Men är jag inte nöjd så får jag väl överväga en annan lösning.
Återkommer med rapport.Sonja

Ska bli intressant att se vad du tycker om mjölkskummaren. Espressomaskinen skummar ju med ånga, men du kan kanske inte köpa en hel espressomaskin bara för att använda ångan i den. Eller?

Hoppas du blir nöjd.

I alla fall väldigt roligt berättat.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: