Lappo; en stilla skärgårdsö

    
Tillbringar nu ett par dagar ute i den åländska ytterskärgården. Bosse klipper högt gräs på tomten och jag gör inte så mycket.
Visserligen är jag middagsansvarig, men eftersom jag lagat maten hemma i Stockholm så finns det verkligen tid för att "göra ingenting". Mycket tid till eftertanke och att ta det lugnt. Men det gör jag ju oftast hemma också!
Myggen håller mig i alla fall rejält sysselsatt. Detta är nu just nu  en myggrik trakt. Värme och därefter en del regn, gör att de kläcks i mängder. DEt känns dessutom som om de mängderna kläcks i närheten av Bosses hus.
Att sitta ute och njuta av en kopp kaffe eller en grillmiddag är inte alls aktuellt för närvarande. Myggen är alltför påträngande hela dagen.
Och Inte blir det bättre av att det finns många björkar och mycket gräs runt tomten.
Men å andra sidan så är det bara några hundra meter ner till havet och där är det ganska myggfritt. Tillbringar mycket tid där. Och kaffet dricker jag också gärna här nere.


Bosses hus med delar av de stora tomten på bild. Mycket skog hör också till!

Trådlös internetuppkoppling har jag hittat på några ställen och min favoritplats har blivit utanför den lilla restaurangen, där jag har en jättefin utsikt över gästhamnen, sjöbodarna och havet.


Min bloggutsikt


Gästbeyggan, ganska tom ännu. Men om någon vecka ligger båtarna tätt.

Lappo har numer omkring ett 40 tal fast boende. Många har valt att lämna skärgårdslivet här för Mariehamn eller Sverige. Och de som bor kvar jobbar främst på färjorna eller inom äldre och sjukvården på grannöarna.
Om man är sugen på att komma hit för några dagar så finns det ett litet vandrarhem som också har uthyrning av stugor.
Här finns en liten butik som varierar varor och öppettider och en liten restaurang som har sommaröppet. Förr fanns också en skola här för de yngre åldrarna, nu får barnen ta sig till någon av de mer befolkade öarna för sin skolgång.
Lappo är en ruktig skärgårdsö där man förr levt mest av jordbruk, fiske och sjöfart.


Vackra blomstreängar finns över allt.


Sjöboden med vår lilla båt.

Nu hör jag göken gala i den begynnande försommarkvällen, vinden har tilltagit, så myggen kanske får flygproblem. Hoppas!
Jag kan kanske i långsam takt röra mig hemåt och njuta av underbara dofter från alla vackra blommor.
Kanske, beroende på myggen,  går det också att sitta en stund i kvällssolen och med alla sinnen känna på sommaren.

Tidigt i morgon bitti åker vi med ett par skärgårdsfärjor mot det finska fastlandet. Där blir vårt första övernattning i Kristinestad.
Rapport kommer i morgon kväll!






















Elisabeth i Åhus

Oj, oj, oj vad mysigt ni har det du och Bosse (om vi bortser från myggorna)! Sååå härliga & vackra sommarbilder! Fortsatt trevlig resa!

Åhuskramizar från

Elisabeth

Sonja

Vad mysigt det ser ut, riktiga sommarbilder.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: