Högakustenbron, fortsatt semester och tankar

    
Har verkligen upptäckt en del av Sverige dit jag gärna återvänder, Höga Kusten.
Vacker natur, mycket att se och göra och lätt att hitta mysiga platser, gör att jag/vi kommer att återvända hit.Högakustenbron är en hängbro och vägbro över Ångermanälven och E4 passerar här. Bron går mellan Härnösand och Kramfors kommuner och invigdes 1997. Bron är 1867 m lång, 18 m bred och har en segelfri höjd på 40 m.
Utsikten härifrån var verkligen minnesvärd.

Längs Höga Kusten finns på flera platser så kallade turistvägar utmärkta. Det är småvägar, som tar en med på en verklig naturupplevelse. Att Höga Kusten är ett Världsarv är lätt att förstå.


Omväxlande och kuperat landskap.


Mycket vatten.


Bra vägar.


Samtal med fiskare


Rogivande.


Många mil i bil.

Idag hade vi tänkt bege oss ut med båt till Högbonden, en fyr, men med regnet hängandes i luften och dålig sikt bestämde vi oss för att spara den upplevelsen till ett annat år.
Då har vi en extra orsak att komma tillbaka till detta härliga område.

Resan börjar närma sig slutet och vi har nu avverkat ca 275 mil totalt.
Vi har sett och upplevt mycket och dessutom lärt oss en massa om den svensk-finska historien och även mycket om Sverige under resan söderut.
Men vi har nog båda kommit fram till att vi i fortsättningen kommer att flyga eller ta tåget och ev. hyra bil på plats, om vi så vill.
Jag har svårt att känna den riktiga avkopplingen i att köra bil mil efter mil, eller att sitta med som passagerare. Jag gillar inte heller det här med att byta boende ofta och packa i och ur en bil.
Så även om vi har haft en jättetrevlig resa och sett mycket så kan jag nog säga att några fler längre resor i bil inte direkt står på önskelistan.
Att åka från punkt A till punkt B och stanna där, och göra utflykter i "närområdet" är nog vad som faller oss bäst i smaken. Åtminstone just nu!
Men man lär sig hela tiden en massa om sig själv när man gör och provar nya saker.
Visst är det fantastiskt!
Elisabeth i Åhus

180 mil i bil! Kan förstå att ni funderar på fler alternativ nästa gång även om man får uppleva mycket genom bilfönstret.

Vill önska dig & Bosse en riktigt trevlig Midsommar var ni än befinner er i vårt avlånga land!

Jag kommer att njuta av midsommarfirandet i Åhus tillsammans med goa vänner. Roland kommer att tillbringa denna svenska högtid i Dalian (Kina) med möten, möten & möten (fred-lörd)! Sånt är livet!

Åhuskramizar från

Elisabeth

Annmari

Jag förstår ditt resonemang om långa bilresor och byte av sov plats, fast det känns nog efteråt att det är en häftig resa ni gjort! Härlig midsommar till er båda från Annmari och Göran

Annika Bolund

Goddag! vad rolig dina inlägg är. lär verkligen att läsa dina poster lite mer! :p Ha en bra vardag ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: