Den 6/6, 2011, Sveriges Nationaldag

    
Idag är det Sveriges Nationaldag och röd dag i almanackan= ledig dag. Strålande sol, vackert och varmt!
Kan nog inte påstå att det verkliga firandet kommit i gång ännu här i Stockholm. Uteserveringar, gräsytor, parker, kajer och och skärgårdsbåtar är fyllda med soltörstande människor, men det beror nog mer på det underbara vädret än att det är Nationaldag.
Om en timme skall festligheterna med kungafamiljen börja på  Solliden och Skansen och jag antar att det även där är mycket männniskor som tar vara både på det vackra vädret och passar på att fira lite extra.
För egen del skall vi äta en mysig och god middag på balkongen och vända tvapparaten så att vi kan slötitta och på så sätt vara med om lite extra firande. Alltid trevligt med saker att fira, även om jag är skeptisk till orskaen/orsakerna till att det är svenska nationaldag just den 6/6 (Se gårdagens inlägg)

Bosse och jag började  i alla fall dagen med en lång och mysig frukost på balkongen.


Jodå, hatten är på. Tyvärr så är den fina uteduken på tvätt. Det har varit måsbesök i natt)

Jag hade en del skoljobb att göra och när det var färdigt tog vi oss en tur till "Boule och Berså", en jättemysig uteservering alldeles vid vattnet, under Danviksbron.
Stället öppnar klockan 15 och vi var där strax innan. Hade tur och fick en plats på första parkett vid vattnet. Helt ljuvligt! Bara sitta och njuta av tillvaron och se både stora och små båtar passera förbi. Nästan som på balkongen, men här sitter man alldeles vid vattnet och kan känna vattnet som stänker från båtarna.


Danviksbron öppnas två gånger i timmen för segelbåtar med master över 11 m, övriga kan passera under.
Mat och dryckdags!

Ålandsbåtar på väg in till kajen.


Emelie, båten som går från Hammabry Sjöstad, via vår brygga och in till stan. Fullt flaggspel dagen till ära.
Jättemysigt att det går att ta båt till stan som omväxling till att gå, åka buss eller tunnelbana. Stockholm är ju en stad på vatten.

Restaurang "Boule och Berså. Jag rekommenderar verkligen ett besök här en vacker och varm sommarkväll. Absolut en av våra favoriter. Det går också bra att hyra bouleklot och spela på någon av de fina planerna som finns.Det finns en handfull maträtter att välja på och diverse variationer på öl, vin, juicer och drinkar.

Efter att ha tillbringat ett par ljuvliga timmar här vid vattnet masade vi oss hemåt för att ladda om inför kvällens firande på balkongen.Vi stannade till på Danviksbron och blickade ut över Hammarby Sjöstad, ännu fler båtar och Globen i bakgrunden.

Jag hoppas att ni också haft en bra dag var i världen ni än befinner er. Och den är ju inte slut ännu! Åtminstone inte här hemma i Sverige.
Extra tankar, kramar och hälsningar till alla Beijingvänner runt om. Jag saknar er!

Susanne

Vilken härlig dag! Och visst har ni firat Nationaldag!

Många kramar till dig.

Och du, hatten är fin. Du också!

Åse

Egentligen skulle ni kunna tillbringa hela dagarna på er balkong med den utsikten. Båtar som tuffar förbi hela tiden och människor som rör sig på marken nedanför, men det är klart restaurangerna ligger en bit ifrån. Härligt läge med andra ord.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: