Cinderella; en ny, trevlig, bekantskap

    
Visst är det trevligt med lite spontanitet i vardagen hemma? Vi brukar vara ganska bra på att hitta trevliga saker att aktivera vårt pensionärsliv med. Och nu hände det igen!
I går, mitt på dagen, kom Bosse på en jättebra idé. Han hade sett en annons från Vikingline om gratis 22 timmars kryssning till Mariehamn med båten Cinderella, plats i A hytt (högt upp i båten med fönster) och frukostbuffé.
Vilket bra erbjudande!
Väderprognosen var lovande med vackert väder söndag kväll och hela måndagen.
Det fick avgöra saken.
Snabb bokning på internet och det hela var klart. Ja, ett mindre ett bränsletillägg på 38 kr var fick vi betala. (Nytt från juni i år.)
Strax före 17 tog vi våra väskor och gick ner till Vikingterminalen i Stadsgården, en promenad på 20 minuter. Snabb incheckning och bara att stiga ombord.
Bosse och jag har åkt till Åland på kryssning många gånger och då alltid med båten Birka Paradise och före den med Birka Paradise. Men idag var det helt nytt att prova Cinderella. Den är allmänt känd som en "partybåt för ungdomar" torsdag till lördag, Men idag var det söndag och de människor som vi såg stiga ombord så då inte så "röjiga" ut.
Eftersom det var första gången vi åkte med Cinderella var vi nyfikna på hur resan skulle te sig.
Hytten uppe på däck nio var stor, fräsch och ljus. Visserligen ingen tv (Birka har det) men den hade vi tänkt undvika i vilket fall som helst.
Om hungern sätter in och det brukar den göra så är det trevligt med olika restauranger att välja på. Vi äter inte någon buffé i form av smörgåsbord, så den restaurangen räknade vi bort direkt. Då återstod tre restauranger med bordsservering samt ett par stycken av självbetjäningstyp. Klart bättre än på Birka! Ännu ett plus!
Och hela båten kändes väldigt rymlig.
Kvällen var fin och vi satt ute på däck en bra stund efter avresan från Stockholm.
Så småningom infann sig vissa hungerkänslor och vi bestämde oss för att prova restaurang Skärgårdskrogen.
Skaldjursrätter, fisk och några kötträtter fanns på menyn. Bosse provade på stekt strömming med potatismos och själv testade jag råbiff gjord på oxfilé med dijonsenap och kapris.
Vi var båda väldigt nöjda med både mat och service och även här blir det pluspoäng för Cinderella.


Mysig middag på tu man hand.

Kvällen var vacker och att sitta ute på däck och titta ut över nejden var helt fantastiskt. Det var nästan en magisk känsla som infann sig.Solen har gått ner för några timmar och vi passerar Kärvens fyr, fortfarande på svenskt vatten.


Helt vindstilla och väldigt vackert.

Vi tittade en kort stund stund in i nattklubben, byggd i två våningar med ett öppet tak emellan, men mest för syns skull. Trångt på dansgolvet var det inte i kväll.

Solens sista strålar för kvällen letar sig in i nattklubben.


Dansgolvet sett från övervåningen.

Det soliga och varma vädret höll sig kvar även idag. Härligt att sitta ute och njuta.
Eftersom vi är förtjusta i att åka båt, njuta av havet och allt vackert som passerar, så passar en sån här kryssning över Ålands Hav särskilt bra.
Nejdå, jag är INTE SPONSRAD av VIKING LINE.
Ibland åker vi också över dagen till Åland från Kapellskär, utanför Norrtälje. Man kan även här få buss och båtresa utan kostnad. Viking Line tror väl att man ska handla taxfree.....)

(Vill vi ta Waxholmsbolagets båt till Waxholm, vilket vi gör då och då, kan man konstatera att den resan på en timme kostar 60 kr enkel väg, med pensionärsrabatt och ingen mat ingår


Fyren på Söderarm.


Kärvens fyr, dagtid.


Birka Paradise på väg mot Stockholm.


Bosse njuter av solen.

Väl hemma i Stockholm tog vi våra väskor och promenerade hem igen. Vi konsterade båda att det här kommer vi att gör om, även om den resan inte blir gratis.
Vi har verkligen haft en jättemysig och rolig kryssning.


Katarina

Underbara foton från kanske en av världens vackraste skärgårdar.

kul att hela resan blev så lyckad!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: