Trafikcirkus i stan.

    
Lagom till turistsäsongen och semestrarna så har det påbörjats en massa olika trafikarbeten både i stan och ute på Essingeleden, så köerna är långa. Vissa arbeten skall pågå till november månad och några sägs bli slutförda i augusti. Kanske blir det då något bättre......
Så, det är numer inte ofta jag tar bilen för att ta mig genom stan. Köerna är gigantiska och beräkningar är gjorda som visar att nästan alla reor numer tar minst den dubbla tiden. Och då har man inte räknat med trafikanter som inte känner till stan och de ev. smitvägar som finns.
Idag skulle jag för en gångs skull ta bilen hemifrån Söder och åka till Solna kyrkogård för att sedan hämta upp bosse vid Cityterminalen.
I vanliga fall tar det mig ca. 18 minuter att köra till Solna. Men icke idag! Tiden klockades på 40 minuter......
Första momentet var att komma in i Söderledstunneln och därefter ta sig ur den. Jag körde in i tunneln vid Medborgarplatsen. Vid Skanstull var "tunnelröret" avstängt. Extra omväg via Götgatan. Sedan kom jag inte ur tunneln där jag trodde; på Söderleden. Avstängt! Fick köra runt Slussen, via Gamla stan och kom ut vid Klarastrandsleden. Puh!
Vid Norrtull byggs det om och det körde ihop sig igen. Den vanliga vägen mot Solna och Karolinska var stängd.
Det var gott om förvirrade bilförare i denna cirkus kan jag lova.


Vid Norrtull.Vill till att veta exakt vart man ska ta vägen.

Efter att ha kört fel vid norrtull, backade jag bilen och bytte sedan fil. Och efter lite kringelkrokar var jag vid Karolinska och Solna Kyrkogård. Stor Lättnad!
Lite blommor planterades på mina föräldrars grav och jag hann pusta ut en stund innan jag började fundera på resan till Cityterminalen. I vanliga fall hittar jag alldeles utmärkt, men numer ser det olika ut nästan varje dag. Känns som om ett lotteri om det blir vinst eller nitlott. (Vid Norrtull sprängs och byggs det om för den nya Citybanan.)


Bra skyltat.


Hänger på mot Stockholm C. Här var det gott om förvirrade bilister.

Vägen går mot Solna för att senare komma ut på Klarastrandsleden. Här är det inga ombyggnationer och jag kan som vanligt köra en tur över till Kungsholmen, vända tillbaka i rondellen, köra längs Karlbergskanalen för att sedan svänga in mot Cityterminalen.

Nästan framme.


Helt framme!
Vägen hem gick sedan smidigt då jag nu vet bättre än att prova att komma in i och ut ur några tunnlar.

Pustade ut på balkongen och såg att det var hektiskt även nere i Slussen. Dock ingen ombyggnation!
Sonja

Jag tycker du är tuff som med lätthet kör i stan när det är sån oordning på allt.

Tur att du hittar, för mig blev det nog jättesvårt att komma dit jag tänkt.

Ska bli kul att följa din Norgeresa upp till Nordkap genom bloggen. Hoppas internet fungerar.

Trevlig resa!

Annmari

Lite Beijing vibbar med allt köande, Bejing tar nog priset i kötid, fast något som jag undrar varför jag blir mer lättirreterad i Sverige på att stå i kö?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: