"Tekniska Kontoret"

    
Nu är det inte så att jag på något sätt är tekniskt lagd. Men jag kan ha en del ideér om hur saker och ting kan "förbättras". Jag utför inte det praktiska själv, men det finns en "handy man" i familjen, Bosse, som är bra på allt sådant.
Just namnet "Tekniska Kontoret" fick han av en elev till mig, då jag jobbade på Råsunda skola i Solna, i en klass för rörelsehindrade barn. Vi skulle inför Nobelfirandet arbeta med experiment och jag hade hemma noga förberett några. Tyvärr, så misslyckades hälften av dem rent praktiskt då jag /vi skulle utföra dem i skolan. Jag tog hem både experimentbok och material för att träna hemma. Då säger en liten elev till mig "Ditte, det är bäst att du tar Tekniska Kontoret till hjälp om det hela ska lyckas i morgon." Sagt och gjort! Väl hemma fick Bosse utföra experimenten som jag misslyckades med. Och se, det lyckades genast! Bara för mig att träna vidare med hans hjälp. Och i skolan dagen därpå fungerade ALLT.

Fick idag flera ideér på samma gång. Markisen som sattes upp förra året behövde mer lutning, tyckte jag och maken instämde i förslaget.
Vi har sol från morgon till kväll på balkongen och lite mer skugga är bara skönt.
Bosse var uppe och klättrade, skruvade och ordnade till lutningen. Det blev absolut mer skugga och väldigt bra.


Färdigt resultat.

Tidigare har vi haft balkongbordet, ett runt sådant, och placerat vid räcket för att se allt som händer på och bredvid kanalen. Man vill ju inte missa något!
Men för att få plats med liggstolarna så var det idé att flytta bordet in mot vardagsrumsfönstret. Dessutom är det skuggigare där och det passar bra, eftersom jag helst inte ska vara så mycket i solen. Och det blir verkligen varmt på balkongen.
Även blommor och tomatodling fick flytta på sig.
Det var bara ett problem, eller möjlighet, bordet kändes för stort. Det blev trångt att få in stolarna.
Ny idé, från Bosse. Att såga av det runda bordet en bit så att det kunde komma helt intill väggen.
Detta i väntan på att hitta ett nytt bord som i sin helhet har en mindre diameter.
Köket förvandlat till verkstad.


Så där ja! Ny form på bordet= bättre plats på balkongen. Nu ska bara en duk på så är det klart.

Eftersom bordet nu är mindre, håller Bosse på att uppfinna en liten hylla som kan fungera som avställningsyta på fönsterblecket. Får se vad det blir!
Nu skall jag i alla fall lägga på en duk, min favoritduk, gjord av Lena Linderholm och med typiskt Provence mönster.
Sedan är det nog dags för en lätt lunch och inviga den nya placeringen av bordet.
Och några fler ideér idag, ska jag inte komma med.

Senare på kvällen; den extra avlastningshyllan är klar och fyller absolut en funktion. Hur länge den blir kvar återstår att se......Den är alltså placerad på det lutande fönsterbläcket och har reglerbara "fötter" så den blir helt plan.
Kvällens mat; egengjord pizza med champingjoner, squash, tomater, kräftstjärtar, och spansk serranoskinka. Ett glas bubbel till smakade bra.


Susanne

Vad bra det blev! Bosse är verkligen uppfinningsrik och bra på att verkställa dina förslag. Tur att du inte gör det själv. Det hade blivit mödosamt för dig och omgivningen.

Men antagligen slutar det med att du köper ett mindre bord, eller?

Kramar

Åse

En händig man är inte att förakta. Det blev ju bra och ser väldigt trevligt ut. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: