Örebro och en spännande dag

    
Tidigt i går morse, 07.02, avgick tåget från Stockholm Central till Örebro. Ja, det gick i rätt tid och jag kom fram till Örebro Södra efter drygt två timmar, enligt tidtabell.
Var lite orolig under resan för att bli försenad. Ville verkligen inte missa något av denna dag.
Blev mött på stationen av Lars-Eric Uneståhl, rektor för Skandinaviska Ledarhögskolan.
och en kort bilresa senare var vi på Skandinaviska Ledarhögskolans kursgård.Kursgården är ett charmigt hus från slutet av 1700 talet som Lars-Eric nu fått köpa av Örebro stad.

Lars- Eric Uneståhl är leg. psykolog, fil.dr. i psykologi och är professor i tillämpad psykologi och mental träning.
Han har sedan 1970 talet hjälpt och utvecklat framgångsrika idrottsmän och kvinnor över hela världen med hjälp av mental träning genom idrott. Han är grundaren till själva begreppet Mental Träning, som förutom mycket framgångsrikt använts av idrottare och olympiska kommiteér världen över, också spridit sig till mängder av företag, organisationer, universitet , sjukhus och skolor runt om i världen och i Sverige.
Lars-Eric har forskat om och utvecklat principer och program för personlig utveckling och självförtroende genom Mental Träning; där områdena är avspänning, motivation, effektivitet, topp-prestationer, stresshantering, livskvalité och ledarskap.
Skandinaviska Ledarhögskolan grundades av Lars Eric Uneståhl 1990 och har specialicerat sig på Personlig Utveckling inom Mental Träning, Stresshantering, Coaching och Ledarskap.
Ja, nu kan man ju fråga sig varför jag var här i Örebro och i detta sammanhang.
Det finns flera svar, men ett är att jag kommer att lära mig mer om Mental Träning som jag också kommer att tillämpa i ett projekt som är på gång.
Man blir aldrig för gammal för att lära, göra, se och uppleva nya saker.
För att må riktigt bra och fortsätta att träna hjärnan och ge den utmaningar, så lärde jag mig att man skall göra tre helt nya saker varje dag.
Tre saker, händelser eller annat som man aldrig tidigare gjort!
Jag ska börja idag och det blir till att anteckna dem, för annars kanske det blir upprepningar. Och kanske får jag börja lite sakta med att göra minst en ny sak varje dag. Bra så!


Lars- Eric i svart, samt några av de andra som var här i Örebro.

Jag fick med mig ett par citat av Lars- Eric. Något för mig och säkert många att fundera vidare på, kanske.....

"Är du - ett resultat av det förflutna? eller en orsak till framtiden?"

"Vem kommer att tacka dig för att du inte njöt av livet och för att du inte hade roligt så länge du levde?"Katarina

Vad spännande det låter! Lycka till och visst blir det bra. Det brukar det bli det när du bestämt dig för något.

Många kramar

Britta G

Oj,då! Still going strong förstår jag....

Ja, både du o Uneståhl men mest menar jag Lars- Erik. (vet ju att du är det). Jag "drabbades" av hans ideer på 80-talet. Härligt att ha med sig i ryggsäcken under livets gång. Lycka till med ditt projekt!

Åse

Jag ligger verkligen efter i bloggläsandet då vi saknat dator på Gotland. Men vad jag i hastigheten kan se har ni haft det händelserikt och bra. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: