Nordsjön den 20/7-2011

    
I skrivandets stund befinner vi oss mitt ute på Nordsjön; Norge norrut, Jyllnad i Danmark åt öster och Skottland västerut. Fartygets hastighet är nu 22 knop.

Vi anlände i god tid i går till Amsterdam och  fartyget Costa Delizosa, som skall vara vår bas i 12 dagar.
Resan gick jättebra. Den "Supershuttle" som vi bokat (stor minibuss som kan delas med andra passagerare) anlände i tid, 07.15 och en timme senare var vi på Arlanda och hade passerat säkerhetskontrollen. Planet startade före utsatt tid och vi var nere vid fartyget i Amsterdam föer klockan 13 och då hade boardingen redan börjat. I hamnen låg TVÅ STORA fatyg som vardera tar ca 2800 passagerare så det var minst sagt fullt i terminalbyggnaden.


Många förväntansfulla kryssningspassagerare.

Ombordstigningen skedde mycket systematiskt och välorganiserat man blev uppropade gruppvis och inom en timme var vi ombord på fartyget och i vår hytt.
Fartyget är stort, väldigt stort; 294 m lång, 12 däck, en besättning på 934 män och kvinnor och tar 2826 passagerare. Här finns 12 restauranger, mängder av baraer och allmänna utrymmen, flera soldäck, gott om solstolar så det känns inte alls trångt. Fartyget är också nytt, sjösattes 2010.
På den här resan är det helt utsålt och här finns omkring 30 svenskar i övrigt är det gott om italienare, fransmän, spanjorer, holländare och en del tyskar, kineser och ryssar. Alltså mycket internationellt!


Costa Deliziosa vid kajen i Amsterdam.


Baren vid på däck två, där man går ombord. Mäktigt!


Vår balkonghytt! Jättefräsch och rymlig.


Obligatorisk evakueringsövning.


Nordsjön i går kväll starx utanför Hollands kust.

Jag har betalat för internet i 3 h och det kommer att fungera idag. I kväll kommer vi in mot Norge och i morgon skall vi lägga till i Geirangerfjörden och då kan det bli knepigt med uppkopplingen har besättningen berättat för mig.
Men kanske är det lättare att koppla upp sig på land. Det återstår att se.
Jag är ju en envis typ.

P.S. Vad gäller maten så kan jag bara i förbigående nämna att man äta hela tiden om man nu så önskar. Men det önskar vi inte!

Aktivitererna som erbjuds ombord är av alla de slag; språkkurs i italienslka, aerobics, morgonpromenad, golf, sällskapsdans, kortspel, bio, seminarier och föredrag i kost och hälsa,  frågesporter, måleri-hantverk osv. osv......
Man kan om så önskas fylla hela dagen med varierade aktiviteter.
Idag tar vi det bara lugnt, går omkring och myser, slår oss ner på däck med en god bok och vilar tankarna blickandes ut över havet på vår balkong.
För vi har SEMESTER!

Men visst ska jag utnyttja lite gym. aktiviteter och också passa på att få en repetition i golf.

En del av den lilla golfbanan.....

Nu är det dags för "Beer Party" på akterdäck!Anna nu i Kungsviken!

wow, låter ju som det kan bli en mkt trevlig semester hihihihi

så många personal? finfint rum....med balkong? låter som sagt va att ni kommer ha det bra : )

Britta G

Vilken semester....Allt gott önskas för fortsatta dagar. Ser fram emot fler dagboksanteckningar!!

Elisabeth i Åhus

Vilken lyxresa du och Bosse befinner er på! Härligt!

Jag har en fundering: Kan man putta när det gungar i båten? Haha!

Ha det fortsatt toppenbra!

Åhuskramizar från

Elisabeth & RolandAnita

Aha, nu kom jag på det. Bloggen förstås! Har ringt dig några gånger, inget svar. Nu är jag uppdaterad på de senaste resorna. Verkar jätteroligt Ditte! Jag vet ju att det här är din grej. Jag är helt säker på att du njuter. Själv åker jag till Göteborg i morgon. Nu har jag koll på dig igen. Vi hörs. kram Anita

Sofia

ni de Luxing hen hao.

Hen piaoliang


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: