Thailand, inte för sent

    
När blir det för sent att göra något? Eller är det för sent redan nu? Har jag blivit bekväm? Vad vill jag göra? Finns det något jag borde göra?
Har funderat en del på detta. Visst har jag blivit bekvämare av mig, det sticker jag inte under stolen med. Men det finns ett mellanting. Och svar på min fråga "när är/blir det för sent" har jag ännu inte. Och vad vill jag göra? Ja, det varierar högst väsentligt beroende på humör, årstid, hälsa och en massa andra saker. Saker jag borde göra, finns det också många....
Men det mesta går att hitta lösningar på.

Att kuska runt på långresa med min packning och byta logi nästan dagligen är inte heller längre något för mig. Jag har gjort det mycket, förr. Nu vill jag ha en bas, mer ett fast boende och därifrån bege mig i väg i olika riktningar.
Så, i höst blir det Thailand för Bosse och mig. Detta var något vi bestämde redan i vintras då vi var där i fem veckor.
Nu hade vi tänkt oss tre månader och även bokat lägenhet vid stranden för den tiden.
Här kommer vi att bo, till största delen. Detta blir vår bas, Beach Park, lägenhet med balkong och havsutsikt. ( vi har hyrt av samma par som vi gjorde i vintras, de härliga göteborgarna Mabel och Lasse http://mabelhouse.seNu är det så att i skrivandets stund är det en aning osäkert när vi åker till Thailand och Ban Phe och hur länge vi stannar. Men tanken är att det nog blir en förlängd vistelse för min del, åtminstone med någon månad. (Ban Phe ligger på fastlandet två och en halv timma från den nya flygplatsen i Bangkok, åt sydost och åtta mil från Koh Chang. Närmsta större stad är Rayong som ligger ca. tre mil väster om där vi kommer att bo.)

Jag har nämligen blivit med jobb. Det skall startas en ny, svensk, skola här; ESS, Eastern Swedish School. Det är en "semesterskola" och den har jag fått förmånen att vara med och starta. Jätteroligt!

Jag kommer INTE arbeta full tid!!! Men lite då och då passar mig alldeles utmärkt.
Vi kommer att vara två lärare som skall jobba i skoldelen och en förskolelärare som tar hand om förskolan. Men givetvis kommer vi att hjälpas åt med allt.
Förberedelsejobbet är i gång och det känns jättespännande. Ännu en utmaning! Och jag tar den!
Viktigt att notera; jag är anställd på skolan.


Anna! Du kommer väl på besök?
Katarina

Du är klok du. Klart du ska ta de chanser, erbjudande och utmaningar du får. Häftigt att du som pensionär är så attraktiv på arbetsmarknaden.

Och vilken lycka för skolan, elever och föräldrar att just du ska jobba där.

Grattis!

Anna nu i Kungsviken!

hahaha, klart jag kommer : )

Låter spännande med starta ny skola, kommer den ligga i Rayong?

Kul att läsa din blogg nu i kväll efter att blivit lite deppad efter att sett Sveriges damlag spela 1-3 mot Japan...Japan var bäst, ingen protest men ändå...hade hoppats på Sverige - USA i final...så igen, kul att läsa din blogg för nu är jag gladare ; )

Iris

Kram

Sanna

Ditte! Du är som jag sagt tidigare, alldeles fantastisk på att ta tillvara på det goda i livet. Fortsätt att göra detta. Vad spännande med Thailand. Semesterskola-hur fungerar det? Som de andra i Thailand? Blir lite sugen...Finns du där så blir man ju ännu mer sugen! Saknar dig! Stor kram från ett regnigt Bjäre. ALLA hälsar här!

Elisabeth i Åhus

Kul med "semesterskolan", en fågel kvittrade ju för ett tag sedan så det var ju ingen nyhet för mig, hihi! Lycka till!

Nu sitter Roland på planet från Beijing! Ska bli sååå mysigt att få hem honom!

Regniga Åhuskramizar från

Elisabeth

Annmari

Vilken tur vi har som har dig och att du skriver ner allt från vardags/rese äventyr som inspirationskälla - Tack Ditte! Grattis till anställningen.

kram Annmari

Ditte

Annmarie! Tack! Roligt om jag kan vara med och ge lite inspiration. nu väntar först de Norska Fjordarna.

Men när vi är tillbaka så ses vi hos oss!!!

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: